• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2021

07:05

'Oće neko na basket! Za ovaj status Jokić nije dobio nijedan lajk, NIKO NIJE HTEO DA IGRA S NJIM, a danas mu se PLANETA POKLONILA!

NBA

'Oće neko na basket! Za ovaj status Jokić nije dobio nijedan lajk, NIKO NIJE HTEO DA IGRA S NJIM, a danas mu se PLANETA POKLONILA!

Podeli vest

As Denvera i reprezentativac Srbije Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA lige za sezonu 2020/21

Postao je Nikola Jokić prvi Srbin koji je proglašen za MVP-a, prvi centar MVP još od Šekila O'Nila i 2000. godine.

Pored toga, naš as je najslabije rangirani igrač sa drafta kome je pripalo ovo laskavo priznanje jer je bio 41. u izboru iz 2014. godine.

Jokić je u NBA stigao 2015. godine, a kako je otkrio pre nekoliko dana nije mu baš bilo dobro. Rekao je sebi "bokte, di sam ja ovo došao". Sve posle toga je istorija. Istina, bilo je onih koji nisu verovali, koji su se pitali kako ce "bucko" iz Srbije uspeti u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Foto: tanjug/Troy Taormina/Pool Photo via AP

Ali, Džoker je uništavao rivale i "neverne Tome". Postao je najbolji, bacio je Ameriku u trans košarkaškom inteligencijom, magijom koju izvodi na parketu, pa im ni danas nije janso kako radi neke stvari. Pitaju se da li je sa ove planete. 

A, pre samo deset godin Nikola Jokić je na Fejsbuku molio vršnjake da sa njim igraju košarku.

- 'Oće neko na basket... -  napisao je Jokić na svom Fejsbuku 7. februara 2011. godine i nije dobio nijedan "lajk" ili odgovor.

Na desetu godišnjicu od tog statusa postavio rekord karijere sa 50 poena protiv Kingsa. 

 

Foto: printscreen facebook

 


Nosio je skoro sam Denver ove sezone, rušio rekorde iz meča u meč i ako Nikola Jokić danas nije inspiracije, onda ćete teško naći bolju.

Od "bucka", momka koji je obožavao da pije koka-kolu, postao je Nikola Jokić zver! Samo on zna šta je sve morao da uradi, koliko znoja da prolije, mukotrpnog rada uloži da bi bio na krovu sveta. 

Na kraju, sve se isplati!

Foto: tanjug/Troy Taormina/Pool Photo via AP

 

Iako je nisu verovali, iako su mislili da je autsajder, postao je najkorisniji igrač NBA u eri sve samih igračkih zveri u najjačoj ligi sveta, u eri velikana poput Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Kevina Durenta, Janisa Adetokumba, Kajrija Irvinga, Rasela Vestbruka, Devina Bukera, Entonija Dejvisa, Džoela Embida ....

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija