• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2021

01:05

OVO JE SAMO NIKOLA JOKIĆ URADIO! Bio 41. pik na draftu, pa postao MVP!

NBA

OVO JE SAMO NIKOLA JOKIĆ URADIO! Bio 41. pik na draftu, pa postao MVP!

Podeli vest

Nikola Jokić je uradio nešto što mnogi mogu samo da sanjaju, postao je MV NBA lige

As Denvera i reprezentacije Srbije postao je prvi Srbin MVP u najjačoj ligi na svetu, prvi centar MVP od Šekila O'Nila, ali i to nije sve.

Foto: tanjug/AP Photo/David Zalubowski

 

Nikola je i ušao u istoriju pošto je biran kao 41. pik na NBA draftu i sada je kao najniže rangirani igrač sa drafta postao najkorisniji igrač.

Pre njega je rekord držao Stiv Neš koji je dva puta bio MVP 2005. i 2006. godine, a biran je kao 15. pik.

Dvostruki MVP u prethodne dve sezone Janis Adetokumbo je takođe bio 15. pik na draftu. 

Foto: tanjug/AP Photo/David Zalubowski

 

Srbin je jedinstven! Nijedan MVP u istoriji najjače lige sveta nije bio toliko nisko pozicioniran prilikom drafta, a da je kasnije osvojio najprestižniju individualnu nagradu.

Ove sezone je imao neverovatne brojke i sa 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije po meču je uspeo da dobije MVP priznanje! 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra
Hronika

Novosadska policija rasvetlila ranjavanje iz decembra

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su krivično delo teško ubistvo u pokušaju, počinjeno 9. decembra prošle godine i uhapsili dvojicu osumnjičenih, N. K. (56) i S. K. (27) iz ovog grada.

10.05.2024

12:04

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija