• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2021

11:30

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE! INFORMER U SOMBORU, RODNOM MESTU NOVOG MVP NBA LIGE! Najbolji košarkaš na svetu počeo je ovde!

Informer

NBA

EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE! INFORMER U SOMBORU, RODNOM MESTU NOVOG MVP NBA LIGE! Najbolji košarkaš na svetu počeo je ovde!

Podeli vest

Nikola Jokić prve košarkaške korake napravio je na malom betonskom terenu pored kuće svoje bake Slavice * Nakon odlaska u NBA, sagradio je kuću za svoje roditelje i sebe, a pre toga su živeli u skromnom stanu

Najbolji košarkaš na svetu Nikola Jokić (26) odavno je svetska zvezda, ali uprkos tome nikad nije zaboravio svoj rodni Sombor!

Informer vam predstavlja ekskluzivne fotografije koje su obeležile odrastanje i život najkorisnijeg igrača NBA lige.

Centar Denver Nagetsa još kao klinac prve košarkaške korake napravio je na malom terenu pored kuće svoje bake Slavice. Tu je igrao basket još i pre nego što je počeo da trenira košarku, a svi iz rodnog grada pamte ga kao nasmejanog i vedrog momka.

Nadoknadio nedostatke

Jokić je pre nego što je stekao slavu i veliki novac živeo s porodicom u zgradi u Ulici Gruje Dedića. Nakon što je zaradio milione, napravio je dve kuće na uglu iste ulice. U jednoj žive Nikolini roditelji, dok u drugoj boravi košarkaš Denvera kada sa suprugom Natalijom dođe na odmor u svoje rodno mesto.

Foto: informer

Kuća Nikole Jokića



Jokićev prvi trener u Somboru bio je Gradimir Marković, koji za Informer kaže da je sjajni centar oduvek imao neverovatan smisao za igru.

- Nikola je sada kao osoba isti kao kada je bio dečak od deset godina. Uvek spreman za nadmetanje, nadigravanje, ali ne sa ciljem da istakne sebe, nego svoju ekipu. Od početka je pokazivao izuzetnu visoku košarkašku inteligenciju, perfektan pregled igre, osećaj za kombinaciju, i to mu je najviše pomoglo u daljoj karijeri. Kockice su mu se složile. Pogledajte samo kako je nadoknadio sve nedostatke u fizičkoj spremi koja mu je bila problem - otkriva Marković.

Foto: informer

Zgrada u kojoj su Jokići živeli

Vezan za porodicu

Komšije i Jokićevi poznanici uvek ističu da je centar Denvera ostao lokalpatriota, privržen ljudima iz detinjstva i da odmore najviše voli da provodi u svom rodnom mestu. Kao što je poznato, obožava konje i ima ogromnu ergelu, zbog čega je somborski hipodrom renovirao po najvećim svetskim standardima.

Foto: informer

Košarkaški teren na kojem je Jokić igrao basket



- Mnogo je bio vezan za porodicu. Pamtim kada smo bili na košarkaškom kampu, njegovom prvom. Zvao je majku i rekao joj da ne može više da izdrži i da hoće kući, jer mu nedostaju braća, roditelji i konji - poručuje Marković.

Foto: informer

Nikola Jokić kao beba sa braćom



Zbog fantastičnog predstavljanja Srbije i Sombora u svetu, napravljen je mural sjajnog košarkaša na zidu osnovne škole "Dositej Obradović" u koju je Jokić išao. Autor murala je Andrej Josifovski, ljubiteljima slikanja poznatiji kao Pijanista.
 

Direktor Nikoline škole: Mrštio se samo kad gubi

Foto: informer

Poznaje Nikolu od malih nogu, Vladimir Karanović

Vladimir Karanović, direktor osnovne škole "Dositej Obradović" u koju je išao Jokić, kaže da je košarkaš Denvera uvek bio vedro dete.

- Svi u ovoj školi ga pamte kao učenika koji je ispoljavao veliki kolektivni duh, uvek se borio za sve svoje drugare. Pred svakim problemom bio je opušten, rešiće sve on, samo polako. Mrštio se jedino kada gubi, to mu je uvek predstavljalo problem i emotivno je doživljavao poraz i jedva čekao revanš. A vidite danas, nije zaboravio svoju školu, imamo veliki mural Nikole Jokića - kaže Karanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija