• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2021

07:48

SKANDAL! JOKIĆ ISKLJUČEN POSLE UDARANJA IGRAČA! Kraj za DENVER! /FOTO/VIDEO/

Tanjug

NBA

SKANDAL! JOKIĆ ISKLJUČEN POSLE UDARANJA IGRAČA! Kraj za DENVER! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Nikola Jokić krajem treće četvrtine morao da napusti parket zbog grubog faula nad Kameronom Pejnom! Finiks slavio u četvrtom meču sa 125:118 i sa 4:0 se plasirao u finale Zapadne konferencije

Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić završio je sezonu života u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto je njegov Denver eliminisan od Finiksa.

Sansi su maksimalnim rezultatom 4-0 deklasirali Nagetse i plasirali se u finale, a u poslednjem meču su slavili rezultatom 125:119.

Foto: Tanjug

 

Jokić je neslavno završio sezonu u kojoj je dominirao, pošto je zaradio isključenje zbog nesportskog faula nad Kameronom Pejnom. Ako se može tako reći, opravdanje za našeg centra je bio faul koje sudije nisu svirale nad njim neposredno pre kobnog trenutka. Besan zbog toga, u afektu, udario je košarkaša Sansa i neslavno završio sezonu iz snova u kojem je ubedljivo poneo epitet najkorisnijeg igrača lige (MVP).

Sprečeni su veći neredi na parketu do kojih je moglo da dodđe posle ove odluke! 

Denver je okončao nastup u polufinalu, iako ima najboljeg košarkaša NBA lige!Mnogo bolji bio je Finiks, koji je istakao kandidaturu i za osvajanje titule na Zapadu i napad na šampionski prsten.

Uspeo je Finiks da obezbedi već u prvoj četvrtini dvocifrenu prednost (10:20), pa je domaćin nekoliko puta hvatao priključak. Denver, u čiji sastav se posle dugo vremena vratio Vil Barton, a tokom treće deonice imao samo poen manjka (70:71).

Možda bi bilo drugačije da srpski centar nije isključen u finišu trećeg perioda. Posle jednog neuspešnog napada se iznervirao i napravio nesportski faul nad Kameronom Pejnom, a malo je nedostajalo da sukob eskalira i da dođe do fizičkog obračuna sa Devinom Bukerom!

Jokić je poslednju utakmicu u sezoni završio na svom nivou, zabeležio je dabl-dabl sa 22 poena (9/17 iz igre, 1/4 trojke, 3/4 slobodna bacanja), uz 11 skokova, četiri asistencije i jedne blokade. Spomenuti Barton bio je najefikasniji sa 25 poena, Majkl Porter junior je dodao 20, jedan više od Montea Morisa.

Foto: Tanjug

 

Buker je imao 34 poena i 11 skokova (postigao i osam trojki iz deset pokušaja, odnosno veteran Kris Pol, koji je bio najefikasniji sa 37 poena, tri skoka i sedam asistencija. Finiks će za veliko finale NBA lige i pehar pobednika Zapadne konferencije boriti sa boljim iz okršaja Jute džez i Los Anđeles klipersa, a trenutni rezultat je 2-1 u pobedama za ekipu iz Solt Lejk Sitija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)
Live TV

Nacizam menja ruho i pretvara se u talog autošovinizma! Nemačka je uništila tradicionalnu porodicu! (VIDEO)

Od izlaska Velike Britanije iz EU mislili smo da će ova organizacija ojačati sebe. Od olaska Angele Merkel Evropa je došla na granicu rasula. U emisiji "Rat uživo" gosti su bili Dragan Vasiljković iz fondacije Kapetan Dragan i Mihajlo Olujić, geopolitički analitičar. Uživo u program javio se i novinar Vladimir Vidić, kao i novinar Dejan Jelača i dopisnik TV Informera Lazar Stević.

18.05.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12