• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2021

07:46

Šou Jokića, odmah upalio mašinu i ućutkao Amerikance! MVP nastavio gde je stao i rasturio Finiks! /VIDEO/FOTO/

Tanjug/AP Photo

NBA

Šou Jokića, odmah upalio mašinu i ućutkao Amerikance! MVP nastavio gde je stao i rasturio Finiks! /VIDEO/FOTO/

Podeli vest

Nikola Jokić je nastavio gde je stao prošle sezone, doneo je pobedu Denveru protiv Finiksa rezultatom 110:98

Malo ko u Americi veruje da Nikola Jokić može da odbrani titulu MVP-a, ali već na startu šampionata ućutkao je sve nevernike.

MVP NBA lige nije mogao bolje da otvori novu sezonu. Sa 27 poena, 13 skokova, dve asistencije i dve ukradene lopte za 35 minuta predvodio je Nagetse do trijumfa u Finiksu (110:98).

Imao je domaćin i 16 poena prednosti tokom prvog dela meča, a Jokić je pokrenuo Nagetse kada je bilo najpotrebnije. Prvo je pogodio trojku uz zvuk sirene za kraj prvog poluvremena i priključak Denvera, a onda je usledio veliki preokret tokom treće deonice.

Serijom od 8:0 Denver je definitivno slomio rivala, potom pobegao na "+10" i najavio trijumf. Nagetsi su do kraja meča bez mnogo problema održavali prednost i sjajno otvorili sezonu.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

 

Pored Jokića, dvocifren broj poena kod gostiju imali su Vil Barton koji je meč završio sa 20 poena, uz šest skokova i pet asistencija, Majkl Porter je iamo 15 poena,  dok je Džef Grin ubacio 13 poena, a Aron Gordon 12, uz 8 skokova.

Finiks nije imao posebno efikasnog igrača. Sa svega 16 poena prednjačio je Mikal Bridžis, a po jedan manje ubacili su Kris Pol  uz 10 asistencija i Deandre Ajton.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Denver naredni meč igra protiv San Antonija kod kuće, za dva dana, pa dočekuje i Klivlend, a onda putuje u Jutu i Dalas.

 

Od srpskih igrača u noći između srede i četvrtka igrao je još Aleksej Pokuševski. 

Nije uspeo da se upiše u strelce u porazu Oklahome protiv Jute (86:107), zabeleživši pritom tri skoka i tri asistencije. Na terenu je proveo oko 15 minuta, ali ga nije služio šut (0/2).

 

 

NBA LIGA, REZULTATI


Šarlot - Indijana 123:122

Detroit - Čikago 88:94

Njujork - Boston 138:134 posle dva produžetka

Toronto - Vašington 83:98

Memfis - Klivlend 132:121

Minesota - Hjuston 124:106

Nju Orleans - Filadelfija 97:117

San Antonio - Orlando 123:97

Juta - Oklahoma 107:86

Portland - Sakramento 121:124

Finiks - Denver 98:110

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija