• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2021

08:59

RAŽNATOVIĆ PRAVO U METU! Ja grobar srpske košarke? Jokić ne bi uspeo u Zvezdi i Partizanu...

Starsportphoto

NBA

RAŽNATOVIĆ PRAVO U METU! Ja grobar srpske košarke? Jokić ne bi uspeo u Zvezdi i Partizanu...

Podeli vest

Jedan od najuticajnijih košarkaških agenata u Evropi Miodrag Miško Ražnatović gledao je uživo meč između Denvera i Majamija

Ražnatović je bio gost podkasta "Biznis priče" i tom prilikom je još jednom potvrdio da Jokić ne bi bio to što jeste da je otišao u Crvenu zvezdu ili Partizan.

Nikola je bio mlad, fizički slab i trebalo ga je čekati. Da je završio u Zvezdi ili Partizanu a ne u Megi, to mu se tamo ne bi desilo. Ne bi ga tamo čekali. Ali ih ne treba osuđivati zbog toga, pa oni moraju da pobeđuju. Ne mogu Zvezda i Partizan da trpe tamo nekog klinca mesec dana da napravi četiri loše utakmice jer navijači prave pritisak. A taj pritisak je sve veći razvojem društvenih medija. Oni imaju taj drugačiji koncept i zbog toga sve teže uspevaju da izbace neke igrače, jer su primorani da jure rezultate. Ne možeš da juriš rezultate, a da daš Miciću da sa 16 godina bude prvi plejmejker ili Jokiću sa 18 da bude centar. To je nemoguće. Mega je to mogla i uvek će moći - rekao je Ražnatović.

Foto: Starsportphoto

 

Kaže da je  našao Jokića je sticaj srećnih okolnosti.

- Pratio sam novinske izveštaje i video da neki klinac ima impozantne brojeve. Zamolio sam da 'na neviđeno' moj glavni skaut stupi u kontakt sa porodicom i da probamo da se dogovorimo da dođe u Megu. Ne znam niti jednog igrača koji je došao u moju agenciju, a da pre toga nije bio viđen. Jokić je došao kod mene u agenciju a da ga ja pre toga nikad nisam video kako igra. Ni ja, ni moji skauti. I ispostavilo se to da je on najbolji igrač sveta. A masa nekih drugih koji su brižljivo skautirani i znalo se sve o njima, i za koje smo bili sigurni da će napraviti velike stvari, to nikad nisu učinili. Mogu da kažem da smo tada sa Jokićem zaista imali dosta sreće - rekao je Ražnatović u podkastu "Biznis priče".

Osvrnuo se Ražnatović i na tvrdnje da je "grobar srpske košarke".

- Ljudi ovde smatraju da je nenormalno važno meni i mojim igračima da oni igraju za reprezentaciju, da bi posle napravili neke ugovore da bi zaradili neki novac. To je ljudima ostalo u glava iz devedesetih godina i to iz fudbala. To nije slučaj. Sto puta sam govorio da se prvenstvo u košarci igra u septembru kada je ceo market već gotov. Ali ne borim se protiv toga. Danas svi sve znaju. Mi danas imamo situaciju da bi reprezentacija bez Jokića, Marjanovića, Micića, Jaramaza i Petruševa bila neuporedivo slabija. To je ogromna razlika. Ti igrači sigurno ne bi bili na tom nivou da nije bilo Mege. A Mege ne bi bilo da nije bilo mene. A ja imam etiketu grobara srpske košarke. To je jedan nonsens - dodao je Ražnatović.

Agent Nikole Jokića, Vasilija Micića, Vasilisa Spanulisa... objašnjava kako su najteži pregovori koje vodi u regionu. 

- Najteži su, jer se najbolje poznajemo. Konkrentno – Nebojša Čović i ja pregovaramo poslednjih 25 godina, sa predsednikom Budućnosti pregovaram zadnjih 10-12 godina. Kada sa nekim pregovarate toliko dugo, ali ne jednom godišnje, nego za masu igrača, onda imate istoriju od 100 pregovaranja. Teško je da donesete nešto novo. Znam njihove načine pregovaranja, kao što oni znaju moje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija