• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.03.2022

21:36

NBA LIGA JE "MAČIJI KAŠALJ"! Dončić ŠOKIRAO Ameriku i priznao da je EVROLIGA prava košarka!

Tanjug

NBA

NBA LIGA JE "MAČIJI KAŠALJ"! Dončić ŠOKIRAO Ameriku i priznao da je EVROLIGA prava košarka!

Podeli vest

Slovenački košarkaš Luka Dončić briljira u dresu Dalas Maveriksa i privlači ogromnu medijsku pažnju u NBA ligi

Stigao je Luka Dončić kao aktuelni MVP Evrolige u NBA. Mnogi su smatrali da će Slovencu biti potreban period adaptacije na nove uslove, ali nije bilo tako. Ove sezone prosečno beleži 28,2 poena, 9,3 skokova i 8,6 asistencija, a odgovor zbog toga što je još bolji nego u Evropi mnoge je iznenadio. 

- U Evroligi se igra više timska košarka, više se zasniva na taktici, i manje je vremena. U NBA ligi je teže igrati jer ima mnogo igrača koje je praktično nemoguće čuvati. Ipak, rekao bih da je u NBA lakše poentirati jer su pravila drugačija, više je prostora i vremena - zato sam i rekao da je lakše davati koševe ovde - rekao je Dončić. 

Foto: Tanjug/AP

Iako mnogi smatraju da bi Dončić sada u Evroligi imao prosek od 50 poena, Slovenac ne smatra tako. On je u dresu Real Madrida iskusio kako se na "Starom kontinentu" igra odbrana. 

- Teže je u evroligaškoj utakmici dati 30 poena nego u NBA utakmici, to je sto posto. Kažem to zbog pravila. U Evropi, primera radi, momak poput Rudija Gobera može da stoji u reketu koliko god hoće, a ne samo tri sekunde. Samo zbog tog pravila, u NBA možeš lakše da dođeš do desetak poena - podvukao je Dončić. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija