• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.03.2022

06:56

AMERIKA PRIČA O SRBINU! Partija sezone Alekseja Pokuševskog!  (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

AMERIKA PRIČA O SRBINU! Partija sezone Alekseja Pokuševskog! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski briljirao je protiv Boston Seltiksa, ali je Oklahoma ipak poražena rezultatom 132:123

Oklahoma nije uspela da izbegne deseti vezani poraz, odnosno 11. uzastopni na domaćem terenu. Pokuševski je sjajnom partijom oduševio navijače, postigao je rekordan broj poena ove godine.

Srpski as je meč završio sa 19 poena, a tome je dodao šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu za 28 minuta koliko je proveo u igri. 

U pobedničkom timu blistao je Džejson Tejtum sa 36 poena. Podršku je imao u Džejlenu Braunu koji je imao 25 poena i Grentu Vilijamsu, koji je dodao 20 poena, a imao je i 10 skokova.

S druge strane najefikasniji bio je Tre Mansa  35 poena, dok je Gildžes Aleksander ubacio četiri poena manje.

Foto: Tanjug/AP

 


Do važne pobede u borbi za doigravanje došli su Los Anđeles Lejkersi, savladali su  Klivlendu 131:120. Lebron Džejms  je došao  do novog tripl-dabl učinka - 38 poena, 12 asistencija i 11 skokova. Di Džej Ogastin i Rasel Vestbruk dodali su po 20 koševa. 

Dalas je slavio u duelu sa  Minesotom - 110:108. Mevsi su stigli do važnog trijumfa bez obzira na jednu od lošijih partija Luke Dončića ove sezone. Slovenački reprezentativac imao je ispod 30 odsto šuta iz igre, meč je završio sa svega 15 koševa, 10 asistencija, šest skokova i čak osam izgubljenih lopti. Najefikasniji u timu iz Teksasa bio je Dvajt Pauel sa 22 poena, Spenser Dinvidi dodao je 20, ali meč je rešila trojka Redžija Buloka 40 sekundi do kraja, kada je pogodio za 110:105. Boban Marjanović nije ulazio u igru.

NBA LIGA,  REZULTATI

Šarlot - Nju Orleans 106:103

Klivlend - LA Lejkers 120:131

Detroit - Portland 115:119

Bruklin - Juta 114:106

Filadelfija - Majami 113:106

Čikago - Toronto 113:99

Hjuston - Vašington 115:97

Oklahoma - Boston 123:132

Dalas - Minesota 110:108

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija