• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.03.2022

06:36

JOKIĆ NIJE SA OVE PLANETE! Razmontirao je Stršljenove! 76. tripl-dabl Srbina u karijeri, dva koraka do istorije!

Tanjug/AP

NBA

JOKIĆ NIJE SA OVE PLANETE! Razmontirao je Stršljenove! 76. tripl-dabl Srbina u karijeri, dva koraka do istorije!

Podeli vest

Još jedna spektakularna partija Nikole Jokića, koji je vodio Denver do trijumfa protiv Šarlota 113:109

Rasturio je rivale Jokić mada tako nije delovalo na početku meča,upisao je 19. tripl dabl ove sezone, 76. u karijeri i to samo za 27 minuta igre. 

Srbin je meč završio sa 26 poena, 19 skokova i 11 asistencija. Šutirao je 9/17 iz igre i nijednom van linije za tri poena. Sa linije penala nije bio precizan - 8/12, ali je pogodio četiri vezana u poslednjim trenucima meča. Novim tripl-dablom prišao je legendarnom Viltu Čemberlenu na dva koraka. Čovek koji je bio neustrašiv u svojoj eri tokom karijere je ubeležio 78. mečeva sa pomenutim učinkom. Jedini je centar (šesti na večnoj listi) kojem Jokić gleda u leđa, ali neće još dugo.

Bila je ovo velika pobeda Denvera u borbi za što bolju poziciju i prednost domaćeg terena u plej-ofu. Šesti je sa učinkom 45-31 i na šest susreta do kraja ligaškog dela ima dve pobede više od Minesote. 

Nagetsi su dok je Nikola bio na zasluženoj pauzi izgubili drugi četvrtinu i na odmor otišli sa pola koša razlike (57:56). Ali kada se naš as vratio na parket postavio je stvari na svoje mesto. Odveo nje Nagetse brzo na "+10".  Šatlot je ipak sredinom odlučujuće četvrtine prišao gostima na tri poena minusa, naravno jer je i tada Jokić odmarao. 

Ali, nije Denvber dozvlio neprijatno iznenađenje u finišu utakmice, vratili su Nagetsi prednost i upisali važan trijumf.

Jokić je imao dobru pomoć Gordona koji je meč završio sa 21 poenom,  Barton je dodao 18, dok su dvocifreni bili još i Džef Grif Monte Moris sa po 14 poena.

U poraženoj ekipi 27 poena i 11 skokova Majlsa Bridžisa, dabl-dabl je upisao i Lamelo Bol 22 poena i 11 asistencija, po 12 poena imali su Rozir, Keli Ubre i Ajzea Tomas, dok je Vašington dodao 10.

 

Bogdan Bogdanović je slavio sa Atlantom prot Pejsersa 132:123, a ovom pobedom su Hoksi konačno stigli do pozitivnog bilansa (38-37).

Ubacio je 29 poena uz pet skokova, na parketu je proveo 29 minuta uz šut 8/14 iz igre, od toga 5/7 za tri poena. Imao je šuterski duel protiv nekadašnjeg saigrača iz Sakramenta Badija Hilda, koji je Indijani doneo 26 poena, Halibarton ga je pratio sa 25 poena i 13 skokova.

U Atlanti je Kapela pratio našeg asa sa 22 poena i 15 skokova, Erter je takođe imao 22 poena, Jang je šuterski podbacio sa 14 poena, iskupio se sa čak 16 asistencija.

Atlanti je ovo treća pobeda u poslednje četiri utakmice

NBA LIGA, REZULTATI

Utorak

Šarlot - Denver 109:113

Klivlend - Orlando 107:101ž

Indijana - Atlanta 123:132

Majami - Sakramento 123:100

Njujork - Čikago 109:104

Toronto - Boston 115:112

Hjuston - San Antonio 120:123

Memfis - GOlden Stejt 123:95

Portland - Oklahoma 131:134

 

Standings provided by SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija