• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.04.2022

06:59

BRUTALNA PARTIJA JOKIĆA! Šteta! Nikola ubacio 41 poen, ali ni to Denveru nije bilo dovoljno! (VIDEO/FOTO)

Tanjug/AP

NBA

BRUTALNA PARTIJA JOKIĆA! Šteta! Nikola ubacio 41 poen, ali ni to Denveru nije bilo dovoljno! (VIDEO/FOTO)

Podeli vest

Nikola Jokić je briljirao, ali nije mogao sam, Denver Nagetsi poraženi su od San Antonia u Koloradu rezultatom 97:116

Denver će morati u jednoj od dve poslednje utakmice da overi plej-of NBA lige. Nikola Jokić je opet domirao, ali je zakazao u poslednjoj deonici kao i ostatak tima, pa je Denver poražen. 

Srpski centar je meč završio sa 41 poenom, 17 skokova i četiri asistencije. Postigao je čak 17 poena u prvoj deonici, posle tri perioda igre imao 34 koša. Ali, sve je bilo uzalud posle očajne poslednje deonice Nagetsa. 

U redovima San Antonija Keldon Džonson i Devon Vasel su bili najefikasniji sa po 20 poena i obojica su zabeležila po osam skokova. Uz Jokićeva najbolji u Denveru je bio  Eron Gordon sa 18 poena i 13 uhvaćenih lopti, prvi naredni strelac Denvera bio je Vil Barton sa devet poena.

Foto: Tanjug/AP

 

Četvrtu utakmicu zaredom, Nikola je imao 37 ili više poena i postao tek treći košarkaš u istoriji Denvera posle Dikembea Mutomba i Marusa Kembija sa 1000 ili više skokova u jednoj sezoni.

Foto: Tanjug/AP

 

Denver je na poluvremenu zaostajao čak 20 poena za protivnikom. Ali, delovalo je da može do preokreta. Početkom treće četvrtine Vil Barton je sa dve vezane trojke odveo  Denver 80:67, potom su prišli Nagetsi na 80:73. U četvrtom periodu su izabranici Majkla Melona prišli na minus četiri, ali su potpom dozvolili rivlu seriju od 14:2, nakon koje nisu uspeli da se oporave.

Foto: Tanjug/AP

 

Nikola je do tada delovao nezadrživo, a onda nastavio kao i ostatak ekipa, Nagetsi su grešili, gubili lopte, totalno podvacili što je San Antonio znao da kazni. Završio je Nikola utakmicu sa malo preko 50 posto šuta iz igre, a nikada u karijeri nije ispalio toliko lopti ka portivničkom košu kao večeras - čak 35! 

Prethodne noći nije bilo Alekseja Pokuševskog u pobedi Oklahome nad Portlandom (98:94), dok je Bogdan Bogdanović odigrao još jedan dobar meč za Atlantu u porazu protiv Toronta (118:108). Ubacio je naš as 19 poena i uz to imao devet skokova i tri asistencije.

 

 

NBA LIGA,  REZULTATI

Indijana - Filadelfija 122:131

Orlando - Klivlend 120:115

Bruklin - Hjuston 118:105

Majami - Šarlot 144:115

Toronto - Atlanta 118:108

Čikago - Milvoki 106:127

Minesota - Vašington 114:132

Oklahoma - Portland 98:94

Denver - San Antonio 97:116

Juta - Memfis 121:115 (p.produžetka)

Sakramento - Nju Orleansc109:123

Finiks - LA Lejkers 121:110

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija