• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.04.2022

07:57

EMBID IZAZIVA JOKIĆA! Centar File ispisao istoriju, žestoka borba za MVP nagradu!

Tanjug/AP

NBA

EMBID IZAZIVA JOKIĆA! Centar File ispisao istoriju, žestoka borba za MVP nagradu!

Podeli vest

Košarkaši Filadelfije pobedili su Indijanu rezultatom 133:120, a još jednu fantastičnu partiju pružio je Džoel Embid

Kamerunac, najveći rival našeg Nikole Jokića u borbi za MVP titulu, utakmicu je završio sa 41 poenom - 14/17 iz igre, 11/15 sa penala, 2/2 za tri,  čak 20 skokova. Prvi put ove sezone neko dobaci do takvog statističkog učinka - 40+ poena i 20+ skokova. 

- Uvek ponavljam da svaku utakmicu želim da dominiram. Ako dominirate, stvari mogu biti drugačije na mnogo nivoa - bilo ofanzivno ili defanzivno. Ponekad, brojke to ne pokazuju. Ali dobro je ovako - rekao je Embid.

Embid će sezonu završiti sa prosekom od preko 30 poena po meču što je zaista impresivno. Ostaje da vidimo da li će biti bolji Džejmsa (30,3), ali će biti najbolji među centrima - i to ne samo ove sezone.

Takođe, postaće prvi centar još od 1982. godine čiji je sezonski prosek 30 poena po meču. Poslednji koji je to učinio je Mozes Maloun, dok su vrlo blizu bili Robinson (29,8), Šakil O'Nil (29,7), Juing (28,6)... Sve ovo će igrati važnu ulogu u MVP trci, a mnogo se priča i o tome što Filadelfija ima više pobeda od Denvera ( dve više), dok je Nikola Jokić bolji po broju skokova, asistencija, tripl-dablova.

Foto: Tanjug/AP

 


Fila je u svojim redovima imala još četvoricu igrača sa dvocifrenim košgeterskim bilansom, Hardena sa 22 poena, Herisa i Maksija sa po 18, i Grina sa 15 poena. Seventisiksersi su pred poslednji meč sezone poravnati na trećoj poziciji Istoka sa Bostonom, oba tima imaju skor 50-31, pa će utakmice koje im slede, za kraj regularnog dela sezone, dati odgovor ko će sa višeg mesta čekati plej-of.

Filadelfija u tom smislu ima daleko lakši posao jer joj na noge stiže nejaki Detroit, dok Seltiksi gostuju jednom od najboljih timova Zapada Memfisu.

Denveru je ostalo da potvrdi šesto mesto u poslednjem meču sa Lejekrsima, a samo bi im eventualni kiks Jute (u Portlandu) doneo pomak na peto mesto i drugog rivala u prvoj rundi doigravanja.

NBA LIGA, REZULTATI

Filadelfija - indijana 133:120

Memfis - Nju Orleans 141:114

San Antonio - Golden Stejt 94:100

Los Anđeles Klipers - Sakramento 117:98

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17