• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.04.2022

18:20

NEVIĐENA NEPRAVDA PREMA SRBIMA! Jokića NEMA u najboljem NBA timu svih VREMENA!

Tanjug/AP

NBA

NEVIĐENA NEPRAVDA PREMA SRBIMA! Jokića NEMA u najboljem NBA timu svih VREMENA!

Podeli vest

Čelnici najjače košarkaške lige na svetu saopštili su rezultate u kategoriji "najbolji evropski NBA tim svih vremena" povodom NBA 75 Euro Vote kampanje, kojom se proslavlja jubilarna 75. sezona Lige sa navijačima u Evropi

Rukovodstvo NBA ovim glasanjem i podseća na doprinos evropskih igrača tokom 75-ogodišnje istorije Lige.

Mesto u prvom najboljem evropskom timu NBA svih vremena izborili su: dvostruki MVP Janis Adetokumbo (Milvoki Baks; Grčka), trostruki NBA Ol-star Luka Dončić (Dalas Maveriks; Slovenija), dvostruki NBA šampion Pau Gasol (Španija), NBA šampion iz 2011. Dirk Novicki (Nemačka) i četvorostruki NBA šampion Toni Parker (Francuska).

Najviše glasova dobio je legendarni Nemac, koji je igrao za Maverikse tokom čitave 21-ogodišnje karijere i trenutno je šesti najbolji strelac NBA svih vremena.

Foto: printscreen Twitter

 

Najbolji drugi evropski NBA tim svih vremena čine aktuelni NBA MVP Nikola Jokić (Denver Nagets; Srbija), članovi Kuće slavnih košarke Toni Kukoč (Hrvatska) i Arvidas Sabonis (Litvanija), NBA šampion iz 2011. Peđa Stojaković (Srbija) i pokojni Dražen Petrović (Hrvatska).

Najbolji NBA evropski prvi i drugi tim odabrali su navijači iz Evrope i prestižni panel sastavljen od više od 40 predstavnika evropskih medija, emitera, uticajnih i poznatih ličnosti. Glasovi navijača su činili 50% konačnog rezultata, dok je panel odredio preostalih 50%.

Foto: printscreen Twitter

 

- Evropski igrači iz prošlosti i sadašnjosti ostavili su neizbrisiv uticaj na NBA i košarku uopšte - rekao je Džordž Ajvazoglu, NBA šef za angažovanje i direktan pristup fanovima u Evropi i na Bliskom Istoku i dodao:

- Dok slavimo našu značajnu sezonu 75-ogodišnjice, srećni smo što odajemo priznanje za 10 najboljih evropskih igrača svih vremena, koji su svi inspirisali generacije ljubitelja Lige širom Evrope i sveta - istakao je Ajvazoglu.

U prethodnim kategorijama NBA 75 Euro Vote glasanja, tim Čikago Bulsa 1995-98 proglašen je za najbolju dinastiju u NBA ligi, dres Toronto Reptorsa 1998-1999 osvojio je priznanje za najbolji dres, a liderska igra Dirka Novickog u osvajanju NBA šampionata posle zaostataka Maveriksa od 2-1 u finalnoj seriji 2011. proglašena je za najbolji evropski trenutak.

 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)
Live TV

Kampanja Srbije u Savetu Evrope dala rezultate! Španija besna na Nemačku, a Francuska pružila ruku partnerstva! (VIDEO)

Predsednik Evropske inicijative za stabilnost (ESI) Gerald Knaus izjavio je da se neke članice Saveta Evrope, uključujući Nemačku i Francusku, spremaju da blokiraju glasanje o pristupanju tzv. Kosova u Savet Evrope u maju. Knaus dodaje da je ovo usledilo nakon kampanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, uključujući lični apel predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da ne dozvoli glasanje o prijemu tzv. Kosova, kao i opredeljenost Srbije da kupi 12 francuskih aviona "Rafal". Na ovu temu u "Info jutru" govorio je politikolog Ognjen Gogić.

06.05.2024

12:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni
Hronika

Nevena ostala bez šake, Adriana se pravila mrtva da je ne ubije: Potresna priča roditelja o pucnjavi u Duboni

Devet osoba je ubijeno, a 12 povređeno u masovnoj pucnjavi koju je u noći 4. maja 2023. godine počinio Uroš Blažić u selima Dubona i Malo Orašje. Tih 12 ljudi imalo je sreću da preživi, ali su posledice koje su ostale trajne. Nevena Vujić iz Dubone je u tom trenutku imala 19 godina. Pogođena je sa više hitaca, a zbog ozbiljnosti povreda joj je amputirana leva podlaktica. Andrijana Mitrović iz Malog Orašja ostala je živa jer se pravila da je mrtva, te joj Blažić nije prišao.

06.05.2024

09:07

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija