• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.04.2022

20:22

TO SE NE ZABORAVLJA! Na današnji dan ISPISANA je ISTORIJA NBA! Legendarni Kobi je UBACIO 60 koševa i rekao KRAJ! (VIDEO)

NBA

TO SE NE ZABORAVLJA! Na današnji dan ISPISANA je ISTORIJA NBA! Legendarni Kobi je UBACIO 60 koševa i rekao KRAJ! (VIDEO)

Podeli vest

Te 2016. godine, tragično preminuli Brajant postigao je 60 poena u pobedi Lejkersa nad Jutom, što mu je bio poslednji meč tokom blistave igračke karijere

Tim iz Los Anđelesa slavio je u pomenutoj utakmici rezultatom 101:96, a Crna Mamba je u pomenutom duelu imao učinak 22/50 iz igre, 10/12 sa slobodnih bacanja, uz po 4 skoka i asistencije, a u završnici je doneo pobedu svojoj ekipi.

Tada je Kobi Brajant imao 37 godina i 234 dana i postao najstariji igrač u istoriji NBA koji je postigao bar 60 poena na jednoj utakmici.

Sudbina nije dala da Kobi uživa u zasluženim penzionerskim danima. Samo četiri godine kasnije, Brajant je poginuo u padu helikoptera kod mesta Kalabasas, u zapadnom delu Los Anđelesa, zajedno sa njim poginula je i njegova ćerka Đijana Điđi Brajant.

Još devet osoba nastradalo je u tragediji, sem Kobija i njegove 13-godišnje ćerke, a to su: pilot Aj Zobajan, bejzbol trener Džon Altobeli, njegova supruga Keri i ćerka Alisa, Kristina Mauzer, koja je Kobiju pomagala da trenira tim njegove ćerke, Sara Čester i njena ćerka Pejton.

Crna Mamba je sa Lejkersima osvojio pet šampionskih titula, bio je MVP 2008. godine, a po dva puta je bio najkorisniji igrač finala i prvi strelac lige.

Brajant je tokom karijere čak 25 puta postigao više od 50 poena, sedam puta je išao preko 60, a Torontu je u meču za anale ubacio antologijski 81 poen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija