• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: S.S.

20.04.2022

12:00

LEGENDE SRPSKE KOŠARKE VERUJU U JOKIĆA I DENVER! Dešavali su se i VEĆI PREOKRETI!

HIT dodatak/informer

NBA

LEGENDE SRPSKE KOŠARKE VERUJU U JOKIĆA I DENVER! Dešavali su se i VEĆI PREOKRETI!

Podeli vest

Košarkaši Denvera poraženi su u uvodna dva meča prve runde NBA plej-ofa od Voriorsa u Golden Stejtu, pa je pred Jokićem i Nagetsima težak izazov uoči narednih utakmica u Koloradu

Četa Majka Melouna sada više nema pravo na kiks i sva tri naredna meča (ukoliko izbori majstoricu) mora da dobije, kako bi se plasirala u polufinale Zapadne konferencije.

Iako je srpski centar bio ubedljivo najbolji pojedinac Denvera u oba duela, nije mogao sam protiv raspoloženih zvezda Ratnika.

Oslabljeni neigranjem Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora, koji su propustili veći deo regularnog dela sezone, Nagetsi će teško moći da anuliraju deficit posle okršaja u San Francisku.

Foto: Starsportphoto

 

Slično misli i proslavljeni košarkaški reprezentativac Željko Rebrača, koji je tokom blistave karijere imao priliku da oseti čari najjače lige na svetu, nastupajući za Detroit, Atlantu i LA Kliperse.

- Činjenica je da su se Voriorsi u ovoj seriji pripremili samo za Jokića, bazirali su igru na njega. Sada je na Denveru da odgovori, igraju bez Mareja i Porter Džuniora, dve zvezde koji su posle Nikole, najzvučnija imena u timu. Ne znam da li će se uklučiti u nastavku plej-ofa, ako Nagetsi prođu, viđali smo i veće preokrete u serijama, sve je moguće - rekao je Rebrača na početku razgovora za "informer".

Sa druge strane, proslavljeni as smatra da je Golden Stejt tim koji zna šta želi.

- Kari se sjajno vratio iz povrede, u prvoj je dao 16, u drugoj duplo više koševa. Džordan Pol je sve bolji, o Grinu ne treba trošiti reči, zato je za Denver važno da prorade drugi igrači sem Jokića. Nikola je odličan, statistički iznad cele lige, ali u timu mora da ima podršku ostalih, ako sledeću izgube, to je kraj i uživanja u njegovim partijama.

Rebrača nema dilemu kada je u pitanju MVP trka, u kojoj su glavni konkurent Srbinu najbolji košarkaš Filadelfije Džoel Embid i prva zvezda Milvokija Janis Adetokumbo.

- Nikola i jeste MVP, aktuelni, a i budući. Embid je pružao odlične partije, ali je imao mnogo bolje igrače pored sebe, koji su mu to omogućili. Teško će Jokić izgubiti trku, iako se velika hajka vodi protiv njega. Pratim sve, ogroman je pritisak da Kamerunac ili Adetokumbo budu prvi, iako je Jokić ubedljivo ispred obojice po svemu. Postao je prvi košarkaš koji je došao do brojke od preko 2000 poena, 1.000 skokova i 500 i asistencija u jednoj sezoni, vodio Denver do plej-ofa, bio najbolji u prethodna dva meča, zar je potrebno više argumenata - pita se Rebrača.

NIKOLIĆ VERUJE U ČUDO

Čuveni srpski trener Miroslav Nikolić, koji trenutno predvodi novosadsku Vojvodinu u KLS Srbije, uprkos dvostrukom porazu Denvera, veruje da će Jokić i družina eliminisati Golden Stejt iz prve runde NBA plej-ofa.

- Ništa čudno to nije, dešavali su se i ranije mnogo veći preokreti. Jokić je malo nervozniji bio u drugom meču, dobio je dvostruuku tehničku, zbog čega je isključen, ali je i pored toga bio najbolji pojedinac Denvera u obe utakmice - kaže Nikolić.

Iskusni stručnjak smatra da je veliki hendikep za Nagetse neigranje Mareja i Porter Džuniora.

- Znate šta znače dva igrača iz starne postave u NBA, bili su povređeni, sve je palo na Jokićeva leđa, ali je i pored toga Nikola pokazao da nema konkurenciju i da zaslužuje MVP titulu.

Na pitanje da li će možda Jokić, u slučaju eliminacije, razmisliti o promeni sredine, popularni "Muta" bio je jasan:

- Sam će da donese odluku. U dogovoru sa svojim menadžerom i Denverom, odlučiće šta je najbolje za njega - naglasio je Miroslav Nikolić. 

Ukoliko Denver ne prođe Voriorse, smatrate li da je možda vreme da srpski centar razmisli o promeni sredine?

- Mislim da neće, Jokić voli Denver, Nagetsi vole Nikolu, kao i Kolorado. Mislim da će ostati da pokuša da ih dovede do finala NBA lige ili bar konferencije, ove je to nerealno očekivati, ali sledeće godine... Sigurno da će razgovarati i sa upravom, oko potpisivanja super-maks ugovora, kao i potencijalnim pojačanjima. Rezovi će morati da budu napravljeni, a ekipa osvežena novim košarkašima, pravim zvezdama, koji će biti "desna ruka" Jokiću u pohodu na vrh.

Foto: Starsportphoto

 

Po rečima nekadašnjeg ljubimca Grobara, izrazitog favorita za titulu nema.

- Uvek se dešavalo da tim koji izdominira tokom ligaškog dela, slabo prođe u plej-ofu. Kandidata za prsten je mnogo, na Istoku Boston igra odličnu košarku, tu su Filadelfija, Majami, šampioni Milvoki Baksi, svašta može da se desi. Ne treba otpisati ni Čikago, nedostaje im iskustvo, ali idu u dobrom pravcu.

Što se Zapadne konferencije tiče, prošlogodišnji finalista je prvi pik za legendarnog reprezentativca.

- Finiks je imao odličnu sezonu, ima sjajne pojedince. Golden Stejt nikada ne treba otpisivati, potpuno su nepredvidivi, kao i Juta. Posle prvog kruga, biće mnogo jasnija slika - istakao je Željko Rebrača za "Informer".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ante

pre 1 godinu

Baš tolika čuda ne postoje. Ako bi baš želeli moglo bi lagano da bude 4-0. Ali, neće. Biće 4-1. I neka budu srećni sa tom jednom pobedom i neka bude naš Nikola srećan jer je igrao sa VELIKIM BUDUĆIM ŠAMPIONIMA 2022.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija