• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2022

00:10

MAESTRALNI JOKIĆ UPRKOS BATINAMA POSLE DRAME UNIŠTIO GOLDEN STEJT! Nije još gotovo, MVP sačuvao nadu! (VIDEO)

Tanjug

NBA

MAESTRALNI JOKIĆ UPRKOS BATINAMA POSLE DRAME UNIŠTIO GOLDEN STEJT! Nije još gotovo, MVP sačuvao nadu! (VIDEO)

Podeli vest

U Koloradu je ove večeri odigrana četvrta utakmica prve runde plej-ofa NBA lige između Denver Nagetsa i Golden Stejt Voriorsa, a slavili su Nagetsi 126:121 (26:21, 37:31, 35:37, 28:32)

Nestvarni Nikola Jokić je završio meč sa 37 poena, osam skokova i šest asistenicja!

Od prvog minuta sve je prštalo na terenu! Luni je odmah poentirao za Golden Stejt, a onda u prvom napadu Denvera lopta je išla na Jokića. Grin ga je udvojio sa saigračem i kažiprstom direktno u oko udario srpskog asa!

 

 


Jokić je ceo minut ležao na parketu, a faul je bio pregledan putem snimka od strane sudija! Krvavo je bilo oko Nikole Jokića, sudije su smatrale da nije bilo namernog faula! Jokić je nastavio meč sa bolnom gimasom na licu!

 

 

Foto: Tanjug

 

Nije se MVP obazirao na bol! Jokić je ubacio svih 6 poena za Denver, a na semaforu je pisalo 

6:4 za njegov tim!

 

 

U 7. minutu bilo je 12:15, Jokić je držao Nagetse, ali od početka meča je trpeo ogroman pritisak i slobodno možemo reći batine! Srbin je do tog momenta već upisao 10 poena i 3 skoka! Proradio je ubrzo i drugi srpski as, Bjelica za Karija i konačno njegov pogodak! Bio je to prvi pogodak najboljeg igrača Golden Stejta posle šest promašaja iz igre 14:17!

 

U poslednjem minutu prve deonice, Stef Kari prekida seriju Nagetsa, Kazins nije na vreme izašao na njegov šut. Sa druge strane Hajland dobija dva slobodna bacanja - 21:26! Jokić je sa 18 poena i šest skokova, uz jednu asistenciju, apsolutno obeležio ovaj deo meča! Stef Kari je obeležio ovu deonicu lošim šuterskim početkom, kao i Drejmond Grin!

 

 

15. minut i ludilo u Denveru, Hajland pogađa sa devet metara! Eksplodirao je Bons Hajland i vezao tri trojke i doveo svoj tim do +17. Treća trojka je bila sa ogromne udaljenosti, pa je Ker tražio tajm-aut - 22:35! Igrao se 20. minut kada je Jokić upisao i 20. poen. Ipak, Nagetsi prave nekoliko vezanih grešaka i smanjuju prednost. Voriorsi se vraćaju serijom 10:2! Druga četvrtina okončana je rezultatom 63:52, a višena je nova trojka Denvera, precizan je bio Gordon. Sa druge strane, Vigins pogađa za dva poena. Igralo se brzo na obe strane. Moris je dobio tri slobodna bacanja, a Klej Tomson 4. ličnu grešku u momentima kada je Denver imao dvocifrenu prednost.

Grin, je kao i na početku utakmice i u trećoj četvrtini igrao jaku odbranu nad Jokićem. Klej Tompson pogodio je na startu ove deonice dve trojke,  a sa druge strane Monte Moris vraća trojku. Igrao se 30. minut kada Jokić postiže treću trojku, ali je neverovatni Klej Tomspon ponovo odgovorio petom trojkom iz pet pokušaja. U ovoj četvrtini razigrao se i Monte Moris koji postiže 4. trojku, a na semaforu stoji 84:72!Završena je treća deonica 87:76, a Monte Moris postiže i petu trojku za Denver iz sedam pokušaja.Nagetsi su rešili da čuvaju prednost.

 

 

Iako je promašio čak pet slobodnih bacanja, Kari je pogodio trojku i uz poene Grina najavio povratak Voriorsa. Tada je Jokić sa dva poena i dva bacanja zaustavio seriju i došao do 33 poena.

98:89 glasio je kraj 3/4! Denver je bio na +9 pred poslednjih 12 minuta. Jokić je uz pomenuta 33 poena imao osam skokova i četiri asistencije. Nemanja Bjelica, pak, na parketu je proveo samo pet minuta i do tog momenta imao po jednu asistenciju i uhvaćenu loptu.

Poslednja deonica donela je ludilo na tribinama! U fenomenalnoj atmosferi plesali su igrači Denvera shvativši da imaju snage i znanja da nadigraju favorizovanog rivala! 

 

Nova trojka Kleja Tompsona za 100:94! Odgovara Denver preko Kazinsa i Hajlenda! Tajm-aut zatražio je Stiv Ker osam minuta do kraja.

A onda uzbudljiva završnica! 111:101 – Gordon pogađa uz faul Tompsona i to je peti faul Kleja!
Opet se Denver odlepio i odbio je nalet Golden Stejta. Zaboravljali su često ove večeri Nagetsi Tompsona i stigla je kazna u vidu nove trojke! Gotovo celu utakmicu je Jokićev tim bio u vođstvu, imao i 16 poena prednosti, ali na nepuna tri i po minuta do kraja razlika je bila samo tri poena! A onda samo poen prednosti za Denver na 2 minuta i 15 sekundi do kraja! Grin je po licu zakačio Gorodna 10 sekundi kasnije i dobio šestu ličnu! 

Minut i 47 pre kraja, rezultat je bio 119:119! Iako je Kari bio veliki deo meča ispod svog nivoa, doveo je u prednost svoj tim i uveo meč u dramu! Nakon njega i Jokić je bio precizan, a na semaforu 121:121 42 sekunde do kraja! Završnica za infarkt! 123:121 za Denevr samo 22 sekunde do kraja meča,a napetost na nivou! Barton maltene ništa nije pogodio ceo meč, a onda pogađa trojku i to kada! Pas Jokića i erupcija na tribinama!

Ipak, sve se dobro završilo na kraju po MVP-a i njegov tim u kojem sada tinja nada da mogu do nestvarnog preokreta!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija