• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2022

06:45

KATASTROFA! Bogdanović povređen završio sezonu, Atlanta izbačena! Morant srušio Minesotu! (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

KATASTROFA! Bogdanović povređen završio sezonu, Atlanta izbačena! Morant srušio Minesotu! (VIDEO)

Podeli vest

Majami ide u polufinale, u petom meču je savladao Atlantu rezultatom 97:94, za ukupnih 4:1 u seriji

Atlanta se preko plej-ina domogla plej-ofa sli više od jedne pobede protiv Majmija nije mogla. Igrali su bez povređenog Bogdana Bogdanovića, dok Jang nije bio posebno raspoložen,  imali su šansu da u poslednjem napadu izbore produžetke, ali ni to nisu uspeli Hoksi.

Samo sat vremena pre susreta je javljeno da Bogdanović oseća neugodan bol u kolenu i da Nejt Mekmilan neće moći da računa na njega na samom susretu. Atlanta je tako odigrala poslednji meč u sezoni bez igrača koji je često bio među najefikasnijima, a Majami je uspeo da slavi u drami.

Najbolji igrač Atlante Tre Jang meč je završio sa svega 11 poena (2/12 iz igre; 0/5 za tri poena), osam skokova i šest asistencija. Pomenuti Galinari tek poen više, dok je prelaznu ocenu zaslužio jedino Deandre Hanter koji praktično sam vukao tim iz Džordžije - 35 poena i 11 skokova.

U pobedničkom sastavu najbolji su bili Bem Adebajo i Viktor Oladipo sa 20, odnosno 23 poena. Tajler Hiro ubacio je 16, a Maks Strus poen manje.

Hoksi su se držali skoro 20 minuta, toliko je trajal rezultatska klackalica, ali je finišu druge deonice domaćin napravio seriju 15:2 i otišao na plus 12 - 54:42. Majami je u nastavku držao dvocifrenu razliku. Ipak, početkom  četvrtog dela gosti su prišli na tri razlike - 76:79. Majamij je uspoe da uzvrati, dođe čak i do dvocifrene prednsoti, ali je Atlanta ipak imala šansu u finišu za produžetak. 

Na pet sekundi do kraja gosti su pravili akciju za Danila Galinari, međutim sjajno su reagovali igrači Majamiju, nisu mu dozvolili da uputi šut ka košu i tako sprečili dramu.

Do prednosti od 3:2 u seriji došao je Memfis pošto je pobedio Minesotu sa 111:109. Odlučili su poeni Dža Moranta na sekund pre kraja meča. 

Morant je meč završio sa 30 poena, umalo nije upisao tripl-dabl, imao je još 13 skokova i devet asistencija. Dezmond Bejn brojao je do 25, rezervista Brendon Klark do 21 (15 skokova). Kod Timbervulvsa istakli su se Karl Entoni Tauns sa 28 koševa i Entoni Edvards sa 22.

NBA  LIGA

Sreda, plej-of

Majami - Atlanta 97:94 (4:1 u seriji)

Memfis - Minesota 111:109 (3:2 u seriji)

Feniks - Nju Orleans 112:97 (3:2 u seriji)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija