• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.05.2022

21:26

NAZOVITE NAGRADU NIKOLA JOKIĆ! Amer šokirao planetu, ove reči niko nije očekivao!

Tanjug/AP

NBA

NAZOVITE NAGRADU NIKOLA JOKIĆ! Amer šokirao planetu, ove reči niko nije očekivao!

Podeli vest

Naš as Nikola Jokić glavna je tema u NBA ligi

Mnogi su već unapred proglašavali Džoela Embida kao MVP-a NBA lige, ali izgleda da nisu upravu.

Izvori ESPN-a objavili su da će centar Denver Nagetsa ponovo dobiti ovu nagradu.

Američki analitičar Nik Rajt nije nimalo srećan zbog ove vesti, čak je istakao da je jako tužan.

- Rezigniran sam, tužan... Zašto bih bio srećan? Ja imam zauzet život i ovo je poslednja stvar zbog koje bih morao da brinem. Uzeo sam vreme da istražujem o MVP dobitnicima u prethodnih 70 godina NBA istorije. Sada je to samo stvar, ali vremenom će postati bitno. Igrači koji su osvajali uzastopne MVP nagrade su vam možda poznati: Vilt Čemberlejn, Bil Rasel, Karim Abdul-Džabar, Moses Maloun, Leri Bird, Medžik Džonson, Majkl Džordan, Tim Dankan, Janis Adetokumbo, Lebron Džejms, Stef Kari i sada Nikola Jokić  - relkao je on.

Nastavio je da priča o Jokiću.

- Znam da je ovo nagrada ligaškog dela sezone, ali rečeno mi je da je Jokić imao bolju defanzivnu sezonu od Embida i Adetokumba. Oni još uvek igraju, pa možemo da ih gledamo i da li vam deluje da oni imaju manju uticaj na odbranu svojih timova? Ljudi koji su glasali su mi rekli da su on i Luka Dončić dve stratosfere, ali Luka i dalje igra u plej-ofu. Da li Jokić ima veći uticaj na tim od njega? Naravno da ne, ali osvojio je dve godine uzastopno. I dve godine njegov tim je kod kuće kada se nagrada dodeljuje. Svaka čast, glasači, nadam se da će vas Bog glasača nagraditi, jer gledaoci NBA lige neće" -rekao je Rajt.

Foto: AP/Photo

Ipak,  rekao je da je Nikola Jokić najbolji defanzivac u NBA ligi.

- On je najbolji defanzivac u ligi, pitajte analitičare. Sledeće godine Jokićev tim će biti bolji jer će se vratiti Džamal Marej i Majkl Porter Junior. Očekujem da Jokić ima istu sezonu i sledeće sezone jer će zbog toga sigurno biti bolji u procentima i skokovima. Vrlo sam uzbuđen da vidim da li glasači i zbog čega ne bi sledeće godine glasati ponovo za njega -  rekao je Rajt-

Zatim je rekao nešto što niko nije očekivao.

- Znate šta? Nazovite nagradu po njemu. Nagrada nema ime, nazovite je 'nagrada Nikola Jokić'. Koga briga što nikada nije ni primirisao finalu! Dajte mu je ponovo, zašto da ne - izjavio je Nik Rajt.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Vesti

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje
Društvo

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje

Fondacija Humana srca je početkom juna pokrenula konkurs „Mama nisi sama“, namenjen svim samohranim roditeljima. Pravo na učešće su imali svi samohrani roditelji, koji su se prijavljivali popunjavanjem obrasca, kao i prilaganjem relevantne dokumentacije i dokaza o statusu samostalnog vršenja roditeljskog, odnosno starateljskog prava.

21.08.2024

15:28

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Godinu dana je jeo samo ribu! Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!
Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!

Godinu dana je jeo samo ribu! Otišao po rezultate pa zajedno sa doktorom zanemeo - Šok!

Pol Grinberg, američki pisac i zaljubljenik u ribolov, odlučio je da sprovede nesvakidašnji eksperiment - godinu dana jeo je ribu za svaki obrok. Nakon ovog neobičnog izazova, otišao je na lekarski pregled, a rezultati su bili neočekivani. Doktor je bio posebno zatečen jednim od nalaza, i to ga je nateralo na dodatno razmišljanje.

21.08.2024

15:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija