• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.05.2022

14:36

NBA LEGENDE SE OSRAMOTILE! Baš ne vole Nikolu Jokića!

printscreen

NBA

NBA LEGENDE SE OSRAMOTILE! Baš ne vole Nikolu Jokića!

Podeli vest

NBA liga je u znaku Nikole Jokića, najkorisnijeg igrača NBA lige

Fantastični srpski košarkaš MVP nagradu je primio u Somboru, kružen porodicom i prijateljima, kao i svojom ergelom, nakon što je završio jahanje ispred svoje štale koja nosi naziv "Dream Catcher". Asa Denvera je tek 14. igrač sa više MVP priznanja u rukama, 13. koji je uspeo da ga odbrani.

Jokić nije najbolji

Brzo su se posle zvanične potvrde ogladili Šekil O'Nila i Čarls Barkli, proslavljeni NBA košarkaši. Oni smatraju da je Džoel Embid trebalo da osvoji MVP nagradu.

Ekipa televizije TNT, Erni Džonson, Šekil O'Nil, Keni Smit i Čarls Barkli debatovala je o MVP nagradi koju je drugu godinu zaredom dobio Nikola Jokića i tri od četiri člana emisije "Inside the NBA" saglasila se da je Džoel Embid trebalo da bude najkorisniji igrač, ali i da isto tako nemaju problem sa tim što je momak iz Sombora osvojio.

Foto: printscreen

Nikola Jokić - najbolji na svetu, neka pričaju šta hoće

- Bilo je jako blizu, lično bih voleo da vidim i razumem kriterijum, šta je MVP? Imamo drugačija mišljenja - rekao je O'Nil i nastavio: 

Glasao bih za Embida

- Onaj ko je popularniji osvojiće nagradu. Nisam ljut na ishod, na Jokića. Volim njegovu priču, kada je došao u ligu nije se mnogo pričalo o njemu, i sve je nadmašio i postavio se na vrh brega. To poštujem, volim njegovu igru, igra kao pravi centar. Ali, mislim da je Embid imao malu prednost - dodao je legandarni centar.

Čarls Barkli istakao je da ima problem sa glasačima, smatra da neko namerno stavlja igrače, poput Janisa, Jokića i Embida, na četvrto ili peto mesto kako bi "njihov" kandidat pobedio.

- Moglo je da ode na bilo čiju stranu. Da sam imao glas, glasao bih za Embida - rekao je Čarls Barkli.

Jokić pecnuo O'Nila

Nikola Jokić je tokom intervjua za TNT "bocnuo" O'Nila pitavši Džonsona ga "kako to da Šek nema dva uzastopna MVP".

- Samo hoću da kažem da se šalim, šta god sad hoće da mi uradi, on je dobar momak, samo sam hteo da se našalim - rekao je sjajno raspoloženi Jokić.

- Po mom mišljenju, trebalo bi da se glasa – jedan, dva i tri. Ako nemate tu trojicu (Janisa, Embida i Jokića) košarkaša među tri u glasanju, onda bi ti isti moralo da se objasne. Ako jednog od pomenute trojice staviš na četvrto ili peto mesto, to znači da pokušavaš da daš što manje bodova, kako bi tvoj igrač pobedio.

Što se tiče sistema glasanja, glasa 100 novinara + jedan glas navijača, a košarkaši se biraju tako što se rangiraju od prvog do petog mesta. Prvo mesto nosi deset bodova, drugo sedam, treće pet, četvrti tri i peto jedan bod.

Erni Džonson je bio na strani Jokića, odnosno glasao je za njega jer bio među 100 novinara koji imaju glas.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pancho villa

pre 1 godinu

Pa ko ih jebe kad su crne panjuge potpomognuti KKK koji ne voli ne belce ako nisu a-saxonci...pushikarevici Vozdrav!!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija