• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.05.2022

08:17

DONČIĆ NEMOĆAN U SAN FRANCISKU! Ratnici sve bliži FINALU!

Tanjug/AP

NBA

DONČIĆ NEMOĆAN U SAN FRANCISKU! Ratnici sve bliži FINALU!

Podeli vest

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Dalas Maverikse sa 126:117 u drugom meču polufinala

Režirao je Dalas veliko iznenađenje kada su izbacili Finiks Sanse već u drugom kolu plej-ofa. Činilo se tada da bi brutalna forma Luke Dončića mogla da povede ekipu iz Teksasa i ka prstenu, ali su izabranici Džejsona Kida već u finalu Zapada naleteli na pravi "zid".

Golden Stejt Voriorsi slavili su ubedljivo u prvom meču, a sinoć su upisali i drugu pobedu. Ponovo je Luka Dončić zatrpao koš Ratnika, ali to nije bilo dovoljno da Mevsi naprave brejk i izjednačne rezultat u San Franciksu - 126:117!

Foto: Tanjug/AP

Dalas je delovao nezaustavljivo u prvom poluvremenu, Mevsi su imali i +19 u dva navrata, ali je Stefon Kari uspeo da vrati Voriorse u igru. Usledio je strahovit pad gostiju na startu trećeg perioda što je iskusna ekipa Golden Stejta uspela da iskoristi i potpuno rezultatski "oživi". 

Stefon Kari predvodio je Golden Stejt Voriorse sa 32 poenam osam skokova i pet asistencija, Džordan Pul je dodao 23 koša, a Kevon Luni 21. Slabo veče je imao Klej Tompsonn koji je za 37 minuta na parketu stigao do "samo" 15 poena. Sa druge strane, Luka Dončić je brojao do 42, dok je Džejlen Branson upisao 31 koš. 

Finalna serija Zapadne konferencije sada se seli u Dalas! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17