• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2022

07:16

OVO NBA NIJE VIDEO! Prvi put u istoriji, Jokić predvodi Evropljane!

ap photo

NBA

OVO NBA NIJE VIDEO! Prvi put u istoriji, Jokić predvodi Evropljane!

Podeli vest

Nikola Jokić, Luka Dončić i Janis Adetokunbo obeležili su sezonu na izmaku u NBA ligi

Prvi put u svojoj istoriji NBA liga ima čak trojicu evropskih košarkaša u idealnoj petorci. Pored Nikole Jokića, Luke Dončića i Janisa Adetokunba u najboljem timu su još Devin Buker iz Finiks Sansa i najbolji igrač Boston Seltiksa Džejson Tejtum.

Dominacija Evropljana 

U poslednje četiri godine tri puta su se među pet najboljih nalazila po dvojica Evropljana. Janis je predvodi idealnu petorku po broju glasova. Imaao je ukupno 100 glasova na jednom od dva krilna mesta. Za njim idu Nikola Jokić i Džoel Embid, koji su vodili bitku za MVP trofej, a na kraju je Srbin pobedio. Jokić se našao i u idealnom timu, dok je Embid morao da se zadovolji mestom u drugoj petorci gde se nalazi četvrti put.

Foto: USA Today

Luka Dončić u najboljem timu NBA

Adetokunbo je jedini bio jednoglasno izabran u idealni tim i tako je postao prvi igrač u poslednjih 50 godina koji je u četiri uzastopne sezone dobio poverenje svih birača. Dončić je treći put izglasan za člana elitnog društva i takođe je ispisao istoriju jer je tek četvrti igrač sa tri izbora pre 24. rođendana uz Kevina Durenta, Tima Dankana i Maksa Zaslofskog.

Ovo je inače prvi put posle skoro 70 godina da je idealna petorka sastavljena od igrača koji ne prelaze 27 godina starosti.

Uz Džoela Embida drugi tim čine Stef Kari iz Golden Stejta, Dža Morant iz Memfisa, te Kevin Durent iz Bruklina i Demar Derozan iz Čikaga. U treću postavu izabrani su Kris Pol (Finiks), Trej Jang (Atlanta), Lebron Džejms (LA Lejkers), Paskal Sjakam (Toronto) i Karl Entoni Tauns (Minesota). Lebron Džejms se 18. put u karijeri nalazi među 15 najboljih.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija