• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2022

09:11

OGORČEN ZBOG UBISTVA! Ker ZAPLAKAO na konferenciji! Trener Voriorsa OSUO PALJBU po državi, Amerika BRUJI o njegovim rečima (VIDEO)

printscreen Twitter

NBA

OGORČEN ZBOG UBISTVA! Ker ZAPLAKAO na konferenciji! Trener Voriorsa OSUO PALJBU po državi, Amerika BRUJI o njegovim rečima (VIDEO)

Podeli vest

Golden Stejt je izgubio četvrtu utakmicu od Dalasa u Teksasu, pa će novu šansu za prolazak u veliko finale imati pred svojim navijačima

Nije mogao trener Ratnika Stiv Ker da sakrije suze i emocije na konferenciji za novinare.

Ali ne zbog sudijske nepravde ili poraza njegovog tima, već poslednjim dešavanjima u SAD-u.

Masakr u Teksasu, koji se desio u utorak kada je ubijeno najmanje 18 dece i troje odraslih, pogodio je mnoge, pa i legendarnog asa.

Ker je govorio na ivici suza, ogorčne zbog dešavanja, pa je uputio apel državi da neke stvari moraju da se menjaju.

Trener Voriorsa je tom prilikom prozvao i pozvao političare, koji trebaju nešto da preduzmu, kako se ovakve stvari više ne bi događale.

– Neću da pričam o košarci. Ništa se nije desilo sa našom ekipom u poslednjih šest sati. Počećemo na isti način večeras. Košarkaška pitanja nisu bitna. Od kada smo izašli iz pucnjave, poginulo je 14 dece, 400 milja odavde, i učitelj. U poslednjih 10 dana, imali smo ubijene starije crne ljude u supermarketu u Bafalu, azijske posetioce crkve u južnoj Kaliforniji, sada imamo decu koja su ubijena u školi. Kada ćemo uraditi nešto? Umoran sam – rekao je Ker i nastavio u dahu:

– Tako sam umoran od ustajanja ovde i izražavanja saučešća razorenim porodicama koje su tamo. Tako sam umoran. Izvinite. Žao mi je. Umoran sam od trenutaka tišine. Dosta. Trenutno ima 50 senatora koji odbijaju da glasaju za HR8, što je pravilo za proveru prošlosti koje je Dom doneo pre nekoliko godina. Tu stoji dve godine. Postoji razlog zašto neće glasati o tome: da održe vlast. Pitam vas, Mič Mekonel, sve vas senatore koji ste odbili da preduzmete bilo šta u vezi sa nasiljem, pucnjavama u školama, pucnjavama u supermarketima, pitam vas: da li ćete svoju želju za vlašću staviti ispred života naše dece i naših staraca i naših vernika? Jer tako izgleda. To radimo svake nedelje. Tako da mi je dosta. Dosta mi je. Večeras ćemo igrati utakmicu. Ali želim da svako ovde, svako ko ovo sluša, razmišlja o svom detetu ili unuku, majci ili ocu, sestri, bratu. Kako biste se osećali da vam se to danas dogodilo? Ne možemo da otupimo na ovo. Ne možemo da sedimo ovde i samo čitamo o tome i idemo, pa, hajde da malo ćutimo. Idemo Dabs. Hajde Mavs, idemo. To je ono što ćemo uraditi. Igraćemo košarkašku utakmicu, a 50 senatora u Vašingtonu će nas držati kao taoce.

Na kraju je pogodio pravo u centar.

– Da li shvatate da 90 odsto Amerikanaca, bez obzira na političku partiju, želi proveru prošlosti, univerzalnu proveru prošlosti. Čak 90 posto nas. Kao taoce nas drži 50 senatora u Vašingtonu koji odbijaju čak i da to stave na glasanje, uprkos onome što mi, američki narod, želimo. Neće glasati o tome jer žele da zadrže sopstvenu moć. To je patetično. Dosta mi je - istakao je Stiv Ker.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija