• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2022

07:34

NEMANJA BJELICA U FINALU NBA LIGE! Golden Stejt oduvao Dalas, boriće se za titulu!

USA Today

NBA

NEMANJA BJELICA U FINALU NBA LIGE! Golden Stejt oduvao Dalas, boriće se za titulu!

Podeli vest

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa plasirali su se u veliko finale NBA lige

Košarkaši Golden Stejta u petom meču finalne serije Zapada savladali su Dalas Maverikse rezultatom 120:110, pa su sa ukupno 4:1 u seriji postali šampioni zapadne konferencije. Do početka finalne serije imaju sedam dana odmora dok čekaju da saznaju da li će im protivnik biti Boston ili Majami koji gubi 3:2 u seriji.

 

Voriorsi su drugu četvrtinu dobili sa 41:29 i tada praktično rešili meč. Dalas je pokušao da se vrati, prišao na -8 u jednom trenutku treće četvrtine, ali Voriorsi su ipak do kraja održavali dvocifrenu prednost i na kraju rutinski slavili.

Foto: USA Today

 


Najefikasniji u pobedi Golden Stejta bio je Klej Tompson sa 32 poena. Pratili su ga Endru Vigins sa 18 poena i 10 skokova, Drejmond Grin sa 17 poena, šest skokova i devet asistencija, te Džordan Pul sa 16 poena i po 6 skokova i asistencija. Stef Kari je odigrao malo slabiju utkamicu i postigao 15 poena uz devet asistencija.

Nemanja Bjelica je na terenu proveo 21 minut i za to vreme zabeležio pet poena, uz šest skokova i tri asistencije.

Na drugoj strani najefikasniji bio je Luka Dončić sa 28 poena, čemu je pridodao devet skokova i šest asistencija. Najveću pomoć imao je u Spenseru Dinvidiju koji je ubacio 26 poena.

Foto: USA Today

Stef Kari MVP

 

Od ove sezone se prvi put proglašava i MVP finala konferencija, a za najkorisnijeg igrača finala Zapada proglašen je Stef Kari, koji je tako postao prvi čovek u istoriji koji je osvojio trofej nazvan po legendarnom Irvinu "Medžiku" Džonsonu.

Videćemo da li Golden Stejt može do četvrtog šampionskog prstena u poslednjih sedam godina.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija