• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.06.2022

12:52

NOĆAS NEMA SPAVANJA! Srbija ima PREDSTAVNIKA na NBA Draftu! Jović u ZELENOJ SOBI! Evo ko BIRA prvog PIKA!

Starsportphoto

NBA

NOĆAS NEMA SPAVANJA! Srbija ima PREDSTAVNIKA na NBA Draftu! Jović u ZELENOJ SOBI! Evo ko BIRA prvog PIKA!

Podeli vest

Ljubitelji najjače lige na svetu će i ovog leta pomno pratiti dešavanja na NBA draftu, obzirom da će Srbija imati svog predstavnika

Doskorašnji član Mege i zvanično najtalentovaniji igrač ABA lige Nikola Jović predstavljaće našu zemlju među 58 pikova, od uobičajenih 60, pošto su Čikago i Majami ostali bez prava izbora u drugom krugu.

Bulsi i Hitsi su ostali "kratkih rukava" u dugom krugu drafta, zbog kršenja NBA pravila o terminu pregovora u prelaznom roku prošlog leta.

Izbor će se održati 24. juna u dva sata iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, kada će se definitivno saznati sa koje pozicije će se najbolji igrač Mege i reprezentativac Srbije birati.

Oko 20 najboljih mladih košarkaša biće pozvani u "zelenu sobu", gde će u krugu porodice sačekati konačnu odluku i vest od koje će ekipe biti izabrani.

Kako stvari stoje, lako bi moglo da se dogodi da srpska košarka ima dva prestavnika u istom timu, budući da je Denver najbliži tome da izabere Jovića.

U tom slučaju, Nagetsi bi imali tandem Nikole, jer odavno se zna da je Jokić najbolji igrač Grumenja i dvostruki uzastopni MVP najjače lige na svetu

Podsetimo, glavni preduslov da neki košarkaš bude draftovan jeste da ima 19 godina do datuma drafta na kom učestvuje.

NCAA igrači se smatraju kvalifikovanim pošto su igrali najmanje godinu dana na svom koledžu/univerzitetu ili u školi.

Naredni uslov - da je košarkaš potpisao i igrao u ligi koja nije NBA, kao što je NBA G liga, Overtime Elite (OTE) ili da je igrao van Sjedinjenih Američkih Država, uz ispunjavanje pomenutih uslova o uzrastu i potrebnoj dužini igračkog staža.

Foto: AP/Photo

Nikola Jokić

Pravo da prvi bira ima Orlando, koji je pobedio na Draft lutriji 17. maja, što je četvrti put u istoriji franšize da Medžiksi izaberu prvog pika.

U prethodna tri slučaja, Orlando je izabrao Šekila O’Nila (1992), Krisa Vebera (1993) i Dvajta Hauarda (2004) kao najbolje plasirane učesnike na draftu.

Oklahoma Siti Tander ima pravo na drugog pika na ovogodišnjem NBA draftu, a Detroit Pistonsi će po prvi put u svojoj istoriji dobiti petog pika na NBA draftu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija