• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.06.2022

09:30

NAJVEĆI TREJD U DRAFT NOĆI! Niksi IZGUBILI sve, ostali i bez Vokera!

Tanjug/AP

NBA

NAJVEĆI TREJD U DRAFT NOĆI! Niksi IZGUBILI sve, ostali i bez Vokera!

Podeli vest

Njujork Niksi najveći gubitnici u draft noći, Detroti ima ozbilnu budućnost

Kako "tradicija nalaže" tokom draft noći mora da se dogodi i jedan bombastičan trejd u NBA ligi. Tako je bilo i sinoć, a glavnu reč vodila je uprava Njujork Niksa! Naime, sastav iz Velike Jabuke dva puta su menjali tokom izborne noći, ali mnogim stručnjacima nije najjasnija odluka uprave Niksa. 

Pre svega, Njujork je poslovao sa Oklahomom. Tanderi su dobili 11. pika na ovom draftu u zamenu za buduće pikove prve runde, ali to nije bio kraj. Niksi su potom u trejdu tri tima ostali bez Kemba Vokera, a najveći pobednik je bez sumnje Detroit! 

Šarlot je sa 13. mesta birao talentovanog centra Džejlena Durena, a potom ga prosledio Njujorku u zamenu za Milvokijevog pika prve runde na draftu 2025. godine. Centar sa Memfisa potom je prosleđen Detroitu u paketu sa Kemba Vokerom, a sve u cilju da Niksi oslobode prostor u budžetu za potpisivanje slobodnih igrača. 

Foto: Tanjug/AP

Amerikanci prenose da je ideja Njujorka bila da se oslobode jakog ugovora iskusnog pleja, a sve to kako bi stvorili prostor za Džejlena Bransona koji ostaje bez ugovora u Dalasu. Ipak, očekuje se da Kemba Voker po dolasku u Detroit takođe ostane bez ugovora budući da Pistonsi žele da raskinu saradnju. 

Detroit je bez sumnje odradio izuzetan posao budući da su prošlogodišnjem prvom piku Kejdu Kaningemu i talentovanom Sadiku Beju doveli dva ogromna pojačanja. Džejden Ajvi biran je kao peti pik, a potom će u Pistonse i Duren. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija