• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2022

09:33

PAO POTPIS! Bivši centar Mege dobio PLATU OD 33 MILIONA EVRA!

ap photo

NBA

PAO POTPIS! Bivši centar Mege dobio PLATU OD 33 MILIONA EVRA!

Podeli vest

Bivši centra Mege, danas košarka Klipersa Ivica Zubac pristao je na trogodišnje produženje ugovora vrednog 33 miliona dolara

Zubac je 2016. godine igrao za Megu u koju je došao iz Cibone. Rođen je u Mostaru, u NBA ligu se obreo upravo iz Mege odigravši mečeve za Lejkerse sve do 2019. godine kada je pojačao gradskog rivala za kojeg je i potpisao novi ugovor.

Iza Zupca je njegova statistički najbolja sezona u NBA karijeri započetoj 2016. godine. Nakon dve i po sezone u Los Anđeles Lejkersima, Zubac je 2019. otišao u Kliperse i tu ima ulogu startnog centra. 

U prošloj sezoni ostvario je karijerne rekorde u prosječnom broju odigranih minuta (24.4), poena (10.3), skokova (8.5), asistencija (1.6), ukradenih lopti (0.5) i blokada (1.0) po meču, a za sve to sada je nagrađen novim ugovorom.

- Četiri sezone Zu je bio stub našeg tima, izdržljiv je i pouzdan. Uzbuđeni smo što ćemo nastaviti da rastemo sa njim  - rekao je predsednik Klipersa Lorens Frenk.

Foto: ap photo

Ivica Zubac

 

Zubac je drugi igrač koji je potpisao produženje od kraja sezone, pridruživši se Robertu Kovingtonu. 

Zubac je počeo karijeru u Zrinjevcu, igrao je za Cibonu, pa je prešao u Megu 2016. Odatle je direktno otišao u Lejkerse. U karijeri, od trofeja, ima ABA ligu iz 2014. i Kup Srbije iz 2016. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija