• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.08.2022

21:50

HTEO SAM DA IZBODEM GADA! Žestoke reči slavnog NBA asa ŠOKIRALE planetu! (VIDEO)

Printscreen You Tube

NBA

HTEO SAM DA IZBODEM GADA! Žestoke reči slavnog NBA asa ŠOKIRALE planetu! (VIDEO)

Podeli vest

Legendarni košarkaš Hjustona Vernon Maksvel, poznatiji kao "Mad Maks", progovorio je o žestokom sukobu koji je imao sa tadašnjim saigračem

Reč je o jednoj od najvećih NBA legendi Hakimom Olajdžuvonu, sa kojim se Maksvel sukobio tokom utakmice Hjustona.

Rakete su 1994. godine osvojile šampionski prsten, dok je sredinom naredne sezone Maksvel bio trejdovan u Filadelfiju posle serije jako loših rezutlata Roketsa i skandaloznog incidenta sa slavnim Nigerijcem.

To je u emotivnoj ispovesti priznao i Vernon, koji je do tančina ispiričao šta se tada dogodilo:

- Gostovali smo u Sijetlu i igrali očajno u prvom poluvremenu. Dugačak je hodnik do svlačionice, a usput sam kukao da mi niko ne dodaje loptu, pljuvao po podu i ljutio se, i pratio me je sve vreme.U svlačionici sam stalno govorio da moraju da mi dodaju, a Hakim mi je rekao da prestanem i budem profesionalan. Rekao sam mu da ne želim da slušam to sranje i da mi doda loptu - prisetio se Maksvel, posle čega je i nastao haos:

- Ustao je, nagnuo se ispred mene i ošamario me. A gad ima tako tešku i tvrdu ruku da bi mogao njome da seče meso. Izbacio me je iz stolice, a ja sam je uzeo, bacio na njega i razbio staklo. Svi su se razišli, policija je ušla u svlačionicu sa izvučenim oružjem i rekla mi da se smirim. Nisam mogao da verujem, na poluvremenu profesionalne utakmice policija me je gađala. Govorili su mi da spustim nož jer sam imao komad stakla u ruci i hteo sam da izbodem tog gada. Ali svi su se razbežali tako da nisam mogao nikoga da stignem. Takav sam nekada bio - rekao je Vernon Maksvel.

Za Hjuston su u toj sezoni 1994/95 igrala slavna imena, kao što su: Klajd Dreksler, Sem Kasel, Robert Ori, Trejsi Marej... a za tim koji je sa klupe predvodio čuveni Rudi Tomljanović nastupao je i bivši reprezentativac Jugoslavije Žan Tabak.

Nije samo sa Olajdžuvonom imao incidente "Pobesneli Maks", kačio se i sa mnogim legendama, a jedna od najpoznatijih frka bila je ona sa najboljim u istoriji košarke Majkl Džordanom.

Taj obračun možete pogledati u prilogu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Nasilje bez kazne!
Kolumne

DOSTA ZLOČINA! Najnovija kolumna Dragana J. Vučićevića: Nasilje bez kazne!

Znam da je nezamislivo i nemoguće, ali probajte da zamislite ovako: Besni naprednjaci okružili negde na nekom događaju Žaklinu Tatalović i linčovali je, i to uživo u direktnom prenosu na TV N1 - čupali je, gurali, polivali pivom, prljavom vodom, nabijali joj sendvič u usta, pretili joj, vređali je, zaletali se da je biju - i na kraju su Žaklinu od razbesnele rulje morali da spasavaju inspektori u civilu...

18.08.2024

10:46

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne
Zdravlje

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne

Ako ste primetili da vas često "hvataju" grčevi u nogama, ne brinite se, jer je ovaj problem mnogo češći leti. Grčevi se, kako objašnjavaju fizioterapeuti, javljaju usled dehidratacije, gubitka elektrolita zbog znojenja, dugog sedenja, pa samim tim i zbog loše arterijske ili venske cirkulacije.

18.08.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija