• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.09.2022

00:10

SKANDAL! NBA zvezda KAŽNJENA zbog homofobnih izjava! Oglasio se i legendarni Džabar!

Reuters

NBA

SKANDAL! NBA zvezda KAŽNJENA zbog homofobnih izjava! Oglasio se i legendarni Džabar!

Podeli vest

Košarkaš Minesote Entoni Edvards kažnjen je sa 40.000 dolara zbog homofobnih izjava u video snimku objavljenom na društvenim mrežama, saopštila je NBA liga

Video snimak je objavljen prošle sedmice, a nekoliko sati po objavljivanju 21-godišnji košarkaš se izvinio.

- Ono što sam rekao bilo je nezrelo, uvredljivo i bez poštovanja i neverovatno mi je žao. Ovo je neprihvatljivo... Nema izgovora, odgajan sam bolje od toga - rekao je Edvards.

Njega je kritikovao legendarni košarkaš Karim Abdul-Džabar.

- Bilo bi lako svesti ovo na nezrelost Entonija Edvardsa jer on ima samo 21 godinu. Problem je u tome što smo videli previše poznatih sportista i vlasnika kako dospevaju na naslovne strane šireći rasizam, seksizam ili homofobiju. To je vrlo štetno za sport uopšte i za ekipe i održava stereotip o glupom i gadnom sportisti - naveo je Abdul-Džabar na svom blogu.

To je poslednji u nizu problema NBA lige, nakon što je vlasnik Finiksa Robert Sarver suspendovan na godinu dana zbog rasističkog i mizoginog ponašanja.

NBA liga je u prošlosti kažnjavala igrače zbog homofobnih izjava, uključujući Kevina Durenta sa 50.000 dolara prošle godine i Redžona Ronda suspenzijom od jedne utakmice 2015.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija