• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.11.2022

06:33

ŠAMPION TONE SVE DUBLJE! Ratnici nastavili da posrću, Donćić blistao u pobedi Dalasa!

Tanjug

NBA

ŠAMPION TONE SVE DUBLJE! Ratnici nastavili da posrću, Donćić blistao u pobedi Dalasa!

Podeli vest

Golden Stejt, tim koji brani NBA krunu pretrpeo je peti uzastopni poraz, a sada se i Nju Orleans može pohvaliti da je nadigrao šampiona najjače košarkaške lige na svetu (114:105).

Još jedna noć za zaborav Voriorsa! Ruku na srce, Pelikansi su tek u poslednjem kvartalu uspeli da steknu osetniju prednost, pa su posle Šarlota, Detroita, Majamija i Orlanda porazili branioca šampionske krune.

Ingram je upisao 26 poena, a po šest manje postigli su Mekkalum i Nejs. U Golden Stejtu je najefikasniji bio Pul sa 20, a Džerom i Kuminga su postigli po dva manje i na kraju je viđena zaslužena pobeda Nju Orleansa!

Košarkaši Dalasa izvojevali su pobedu nad Torontom (111:110), a očekivano je zvezda večeri  još jednom bio Luka Dončić. Fenomenalni Slovenac osmu uzastopnu utakmicu je završio sa više od 30 poena na svom kontu, a uz 35 poena upisao je i osam skokova uz šest asistencija.

Dinvidi je postigao 21 poen, dok je na drugoj strani najefikasniji bio Enunobi sa 27 poena. On je uz zvuk sirene postigao je trojku kojom su Reptorsi razliku sveli na samo pola koša, međutim poraz je bio neminovan.

Foto: Tanjug

 

Interesantno je bilo i na drugim mečevima, pa su Hiro i Melton su promašili šuteve za pobedu njihovih timova, te je Majami poražen od Indijane (99:101), dok je Filadelfija izgubila od Njujorka (104:106).  Kod Njujork Niksa istakao se Džejlen Branson sa 23, Beret se upisao sa 22 a Obi Topin i Rendl postigli su po 17 poena.  U redovima Filadelfije najbolji je bio Maksi sa 31. poenom, Tobi Heris je dodao 23, a očekivano nije bilo lako bez Embida i Hardena. Sansi u u uzbudljivoj završnici poraženi od Portlanda (106:108) čime su prekinuli niz od pet pobeda. Samo 46 sekundi pre kraja Ejton je pogodivši za dva doneo vođstvo domaćinu.

U narednom napadu Portland je odgovorio trojkom Nurkića, ali se Buker revanširao istom merom te je pola minuta pre kraja Finiks imao dva poena prednosti. Poenima Nurkića gosti su izjednačili, a sekund pre kraja Bridžs je izgubivši loptu samo nemo gledao poene Granta za pobedu Portlanda!

Indiana pejsers - Majami hit 101:99
Vašington vizardsi - Bruklin netsi 86:128
Boston seltiksi - Čikago bulsi 123:119
Memfis grizlisi - Šarlot hornetsi 130:99
San Antonio sparsi - Los Anđeles klipersi 106:113
Dalas mevriksi - Toronto reptorsi 111:110
Nju Orleans pelikansi - Golden Stejt voriorsi 114:105
Minesota timbervulvsi - Milvoki baksi 102:115
Finiks sansi - Portland treilblejzersi 106:108
Los Anđeles lejkersi -  Juta džez 116:130


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija