• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2022

06:29

JOKIĆ JE MONSTRUM! Denver je bio pred ponorom, a onda je usledio šou Srbina! Nemilosrdno rešetanje... (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

JOKIĆ JE MONSTRUM! Denver je bio pred ponorom, a onda je usledio šou Srbina! Nemilosrdno rešetanje... (VIDEO)

Podeli vest

Denver Nagesi pobedili su na gostujućem terenu ekipu Oklahoma Siti Tandera (131:126) posle produžetaka, a opet je u centru pažnje bio Nikola Jokić

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić sasuo je rivalima 39 poena, dodao deset skokova i devet asistencija.  Pratio ga je Vlatko Čančar sa 20 poena, dok je Brus Braun zabeležio tripl dabl, 17 poena, 13 skokova i deset asistencija.

U ekipi Oklahome Šej Gildžs-Aleksander standardno je bio najbolji pojedinac sa 31 poenom i 11 asistencija, a dobar meč odigrao je i naš  Aleksej Pokuševski. Postigao 13 poena i dodao po tri blokade i asistencije.

 

Tokom prvog dela igre Nagetsi su uništavali domaću ekipu, imali i 19 poena viška. Ali, uspeli su Tanderi da smanje zaostatak na sasvim pristojnu razliku pred poluvreme, i to na samo "-6". Usledio je preokret domaćina, razigrao se i Pokuševski, pa je Oklahoma stekla i 15 poena prednosti.

Ali, uspeli su Nagetsi na vreme da se probude i uzvrate udarac. Dominirao je Nikola Jokić tokom odlučujuće četvrtine, siguran sa linije za slobodna bacanja. Maestralno je asistirao Eronu Gordonu za ključne poene kojima su gosti obezbedili produžetak.

U produžecima je Brus Braun iskoristi asistencije Jokića i saigrača, a odlučujuće poene sa linije za slobodna bacanja za konačan rezultat postigao je Nikola Jokić.

Majami je pobedio Vašington 113:105, a  Nikola Jović je ponovo bio u startnoj petorci. Na terenu je proveo tek nešto više od 12 minuta. To mu je bilo dovoljno za sedam poena i pet skokova. Šut iz igre 3/7. Najbolji kod Hita bio je Kajl Lauri sa 28 poena.  Na drugoj strani istakao se Kajl Kuzma sa 33 poena, Kristaps Porzingis dodao je 21.

Boston je savladao Dalas 125:112, a Mavsima nosu pomogla ni 42 poena Luke Dončića. Džejson Tejtum je meč okončao sa 37 koševa, uz 13 skokova i pet asistencija.

Dončiću je postao drugi najbrži igrač što je došao do 7.500 poena i po 2.000 skokova i asistencija. Za ovo mu je bilo potrebno 280 mečeva. Brži od njega bio je samo Oskar Robertson.

 

 

NBA LIGA, REZULTATI

Šarlot - Filadelfija 107:101

Klivlend - Portalnd 114:96

Indijana - Minesota 101:115

Atlanta - Sakramento 115:106

Boston - Dalas 125:112

Majami - Vašington 113:105

Toronto - Bruklin 98:112

Detroit - Oklahoma 131:126

San Antonio - Nju Orleans 110:129

Juta - Detroit 116:125

Golden Stejt - LA Klipers 124:107

Standings provided by Sofascore

 

 

Bonus video

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija