• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.12.2022

07:01

ČAROBNI LUKA NE STAJE, DALAS REDOM GAZI! Dončić u MVP izdanju VODIO Mavse do PETE uzastopne POBEDE! (VIDEO)

Tanjug

NBA

ČAROBNI LUKA NE STAJE, DALAS REDOM GAZI! Dončić u MVP izdanju VODIO Mavse do PETE uzastopne POBEDE! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Dalasa pobedili su Hjuston rezultatom 129:114 i došli do petog trijumfa u nizu

Na krilima sjajnog Luke Dončića, koji je samo dve večeri posle izvanrednog izdanja protiv Njujorka upisao novi trpl-dabl i sa 35 poena, 12 skokova i 13 asistencija predvodioe Maverikse do nove pobede.

Dalas je u drugoj četvrtini stigao do dvocifrenog vođstva, a potom u trećem kvartalu dodatno uvećao prednost koja se kretala između 15 i 25 poena.

Blistavi Dončić je podršku imao u Vudu (21 poen), Pauelu i Hardveju, dok je uz epitet najefikasnjeg među Raketama imao Grin sa 23 koša.

Uspeh nad Roketsima došao je posle trijumfa nad Minesotom, pa opet Hjustonom, Lejkersima i Njujorkom, čime je Dalas sa pet vezanih pobeda ostvario najduži niz od početka sezone. Nasuprot tome, gosti su drugi put u tri međusobna susreta ove sezone poraženi i posle 35 utakmica imaju skor 10-25.

Foto: Tanjug

 

Priliku da popravi utisak Hjuston će imati već u novogodišnjoj noći kada će dočekati Njujork, dok će Dalas u isto vreme gostovati San Antoniju.

Kada je reč o Luki Dončiću, on je ponovo bio na MVP nivou i, posle Niksa, upisao je novi trpl-dabl i sa 35 poena, 12 skokova i 13 asistencija predvodio Maverikse do nove pobede.

Koliko je sjajni Slovenac dominirao na parketu, govori podatak da je do 30 koševa stigao već pre poslenjeg kvartala.

NBA, REZULTATI:

Šarlot - Oklahoma 121:113

/Bol 27 - Gildžes Aleksander 28/

Indijana - Klivlend 135:126

/Hejlbrn 29 - Mičel 28/

Boston - Los Anđeles Klipers 116:110

/Braun 29 - Lenard 26/

Toronto - Memfis 106:119

/Siakam 25 - Bruks 25/

San Antonio - Njujork 122:115

/Džonson 30 - Rendl 41/

Dalas - Hjuston 129:114

/Dončić 35 - Grin 23/

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija