• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Dusan Tufegdzic

10.02.2023

20:22

NAGETSI NACILJALI KAPITALCA! Jokić dobija OGROMNO pojačanje! Sve je spremno za NAPAD NA TITULU u Koloradu!

Tanjug/AP

NBA

NAGETSI NACILJALI KAPITALCA! Jokić dobija OGROMNO pojačanje! Sve je spremno za NAPAD NA TITULU u Koloradu!

Podeli vest

Američki šuter Redži Džekson mogao bi da potpiše kratkoročan ugovor sa Denver Nagetsom i pomogne timu u borbi za titulu

Bilo je najava da će se Denver Nagetsi aktivirati u smiraj "prelaznog roka" u NBA ligi, ali do toga nije došlo. Franšiza iz Kolorada dovela je samo ispomoć Nikoli Jokiću pod košem pošto je ugovor potpisan sa Tomasom Brajantom, a iz kluba je u Kliperse otišao Bouns Hajlend. 

Ostavilo je to rupu u bekovskoj liniji budući da je prošlogodišnji član najbolje petorke rukija imao veliki doprinos u ostvarenim rezultatima ove sezone. Posebno zbog toga što je Denver ostao bez izrazitog šutera. Navelo je to Nagetse da istraže tržište slobodnih igrača, a izbor je pao na Redžija Džeksona! 

Kako prenosi novinar Majkl Singer, inače dobro upoznat sa dešavanjima u klubu, Nagetsi su na pragu dogovora sa Džeksonom koji bi sa Denverom mogao da potpiše ugovor do kraja sezone. Amerikanac je u ovom trenutku pod ugovorom sa Šarlot Horrnetsima, ali franšiza iz Severne Karoline želi da otkupi njegov ugovor i tako ga načini slobodnim igračem. 

Bio bi to pravi pogodak za Nagetse budući da se radi o plejmejkeru koji bi mogao da bude ispomoć Džamalu Mariju. Džekson ima ogromno iskustvo, već 12 sezona igra u NBA ligi, a sjajne partije je pružao u dresu Oklahome, Detroita i Los Anđelesa. Ne kriju Nagetsi da su ambicije ove sezone najviše moguće, cilj je napasti prsten, a Amerikanac bi mogao da bude poslednji deo slagalice u Koloradu. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, Denver je spremio alternativu u slučaju da se ne dogovore sa Džeksonom. Opcija je Patrik Beverli koji će raskinuti saradnju sa Orlandom, ali bi nekadašnji plejmejker Los Anleđes Lejkersa bio nešto slabija "opcija" kada je napad u pitanju. Na radaru su Deni Grin i Vil Barton, ali se radi o igračima koji nemaju kvalitete klasičnog organizatora igre što je u ovom trenutku najtraženije u Denveru. 

Trener Majkl Maloun od plejmejkera na raspolaganju ima Džamala Marija i Iš Smit. Ipak, mladi Amerikanac oscilira ove sezone i teško da bi mogao da bude faktor u napadu na titulu. Mnogo češće se trener Denvera oslanjao na Brusa Brauna, ali ni on nije klasičan plejmejker. Za sada je sve otvoreno, a čini se da bi Jokić napokon mogao da oko sebe okupi tim koji je kadar da napadne trofej! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija