• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2023

07:02

JOKIĆ JE MAŠINA, NE STAJE! 40 poena i novi tripl-dabl, Denver posle drame slomio Kliperse! (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

JOKIĆ JE MAŠINA, NE STAJE! 40 poena i novi tripl-dabl, Denver posle drame slomio Kliperse! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaši Denvera su posle drame i produžetka savladali Los Anđeles Kliperse rezultatom 134:124

Nagetsi su poraženi u minulom meču of Memfisa posle četiri vezana trijumfa, ali su se vratili na pobednički kolosek. Opet je glavna karika bio srpski centar Nikola Jokić.

Jokić je na terenu proveo nešto manje od 42 minuta i za to vreme je imao učinak od 40 poena, 17 skokova i 10 asistencija - novi tripl-dabl.

Pored našeg asa, Majkl Porter je imao  učinak od 29 poena i 11 skokova, Marej je dodao 21 poen i 13 asistencija, a dvocifren je bio i Brus Braun sa 13 poena i sedam skokova. Kavaj Lenard je sa 33 poena bio najbolji igrač Klipersa, Pol Džord je dodao 23 poena, Vestbruk je imao 17,  a Nikolas Batum 12.

Foto: Tanjug/AP

 

Nije bilo lako, srpski as odigrao je još jedan sjajan meč, ali je Denver tek posle produžetka uspeo da slomi otpor Klipersa pošto je regularnom delu meča bilo 120:120!

Denver je na poluvremenu imao vođstvo od 66:58, Jokić je sa 17 poena predvodio svoj tim. Međutim, nisu se Klipersi predavali, pa su se tokom poslednje deonice potpuno vratili u meč. Vezali su nekoliko poena i prišli na 99:94, a potom i poveli 109:107. Duel je ušao u dramatičan finiš,  Plamli je u poslednjem minutu pogodio jedno slobodno bacanje za 118:117, da bi Porter na 27 sekundi do kraja ubacio trojku za Denver (120:118). Pol Džordž je vrlo brzo izjednačio sa linije penala, pa je usledio produžetak. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA (@nba)

 

 

A u dodatnih pet minuta dominirali su Nagetsi. Mari i Porter su ubacili trojke, Denver je potom poveo 127:120, Jokić je ubacio dva poena za 129:120, pa su Nagetsi konačno uspeli da slome otpor Klipresa i do kraja meča bez mnogo problema zadrže prednost i upišu trijumf. 

 

 

NBA LIGA

Nedelja

Milvoki – Finiks 104:101

Atlanta – Bruklin 129:127

Čikago – Vašington 102:82

Dalas – Los Anđeles Lejkers 108:111

Klivlend – Toronto 118:93

Ponedeljak

Oklahoma – Sakramento 115:124

Golden Stejt – Minesota 109:104

Portland - Hjuston 131:114

Denver - Los Anđeles Klipers 134:124

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija