• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.03.2023

14:38

BRUKA I SRAMOTA! Nikola Jokić nije više favorit za MVP titulu! Evo šta kaže NBA liga!

USA Today/Isaiah Downing

NBA

BRUKA I SRAMOTA! Nikola Jokić nije više favorit za MVP titulu! Evo šta kaže NBA liga!

Podeli vest

Nakon što je postalo jasno da srpski košarkaš, Nikola Jokić više nije prvi favorit na kladionicama za MVP-a NBA lige, stigla je i potvrda toga.

Objavljena lista na zvaničnom sajtu NBA lige kaže da Nikola Jokić više nije prvi kandidat pošto ga je prestigao Džoel Embid.

U odnosu na prošlu nedelju, kada je Jokić bio broj 1, a za vratom mu disali Džoel Embid i Janis Adetokumbo, lista sada izgleda ovako:

1. Džoel Embid, Filadelfija Seventisiksers
2. Nikola Jokić, Denver Nagets
3. Janis Adetokumbo, Milvoki Baks
4. Džejson Tejtum, Boston Seltiks
5. Luka Dončić, Dalas Maveriks
6. Domantas Sabonis, Sakramento Kings
7. Džuliujs Rendl, Njujork Niks
8. Šej Gildžes-Aleksander, Oklahoma Siti Tander
9. Džejms Harden, Filadelfija Seventisiksers
10. Devin Buker, Finiks Sans

Foto: Tanjug/AP

 

Nikoli Jokiću Ameri će, po svoj prilici, ukrasti već viđenu MVP nagradu! Američki mediji započeli su prljavu kampanju da sjajni srpski košarkaš ne bi trebalo da treći put zaredom postane najkorisniji igrač u NBA ligi, zbog čega u ovom momentu više nije glavni favorit za priznanje.
Sve što su američki stručnjaci, analitičari i mediji pisali i pričali o Nikoli u proteklih nekoliko dana uticalo je i na kladionice da promene kvote

Džoel Embid (29), ruku na srce, igra u fantastičnoj formi. Kamerunski centar povezao je sedam utakmica sa više od 30 poena i ozbiljno preti da prvi put u karijeri osvoji prestižno priznanje.

 

Srpski as prosečno beleži 24 poena, 11,9 skokova i 9,9 asistencija po utakmici i podsetimo da su tripl-dabl prosek imali samo još Rasel Vestbruk i Oskar Robertson, a samo je popularni "Brodi" bio MVP sa tripl-dabl prosekom. Džoel Embid, koji je prestigao Nikolu Jokića, prosečno beleži 33,5 poena, 10,2 skoka i 4,1 asistenciju po utakmici.

Denver Nagetsi imaju 47 pobeda i 23 poraza i ubedljivo su prvi na Zapadu, dok je Filadelfija sa 46 pobeda i 22 poraza trećeplasirana ekipa Istočne konferencije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija