• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.04.2023

09:55

DONETA ODLUKA! MENJAJU SE PRAVILA ZA MVP TITULU! Ništa više neće biti isto ni kada se radi o ugovorima, MARIHUANI...

USA Today

NBA

DONETA ODLUKA! MENJAJU SE PRAVILA ZA MVP TITULU! Ništa više neće biti isto ni kada se radi o ugovorima, MARIHUANI...

Podeli vest

Interesantne vesti stižu nam iz SAD, a tiču se pravila u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Čelni ljudi NBA lige i Unija igrača postigli su dogovor oko novog kolektivnog ugovora koji će važiti do kraja sezone 2028/29, a onda će ove strane moći da izađu iz njega.

Ukoliko se to ne dogodi biće automatski produžen za još jednu sezonu, a mnoge interesantne promene desiće se u ovom takmičenju. U danima pred nama dogovor bi trebalo da usvoje i potvrde vlasnici klubova i igrači .

Foto: USA Today/Isaiah Downing

 

Naime, uvešće se drugi nivo poreza na luksuz koji će biti 17.500.000 dolara, čime bi trebalo da se ekipe poput Golden Stejta i LA Klipersa obuzdaju u nestvarno velikim troškovima. Ukoliko bi klubovi prelazili i granicu drugog ne bi imali pristup slobodnim igračima uz "taxpayer mid-level" izuzetak, dakle ne bi mogle da prihvate više novca nego što daju u trejdovima što će biti ograničavajuća okolnost za one koji troše mnogo para. Cilj je da novi kolektivni ugovor otvori više prostora za trošenje i trejdove za klubove koji su u srednjem ili donjem delu potrošačkog lanca. 

Bitna će biti promena i za dobijanje MVP nagrade. Najjača liga na vetu namerava da umanji trend klubova da odmaraju svoje zvezde pod izgovorom "preopterećenja" zbog čega će od sledeće godine igrač morati da odigra minimum 65 utakmica kako bi bio u konkurenciji za MVP nagradu i najbolje petorke.

Foto: USA Today

 

Kako stoje stvari, biće promenjen i način na koji će se birati idealne petorke, pa će izbori će u budućnosti biti bez ograničenja po pozicijama za 15 najboljih igrača, odnosno prve tri petorke. Dakle idealna petorka mogla bi da ima petoricu centara, plejmejkera...

Vest koja je privukla veliku pažnju javnosti je da se u budućnosti upotreba marihuane neće karakterisati kao kršenje antidoping mera, pa će igrači moći bez straha da koriste ovu vrstu opijata.

Foto: MUP Srbije

 

Uvođenje turnira usred sezone je najveća novina i ličiće na Kup u evropskoj košarci. U planu je da se ovo rakmičenje uvede već od naredne jeseni, a počelo bi u novembru. Po osam klubova igralo bi utakmice u sistemu na jednu pobedu, dok bi završni turnir bio na programu u decembru. Fajnal for bi se igrao na neutralnom terenu, najverovatnije u Las Vegasu, a najbolji bi se dobro oparili.

Gornji limit maksimalnih i supermaksimalnih ugovora bi trebalo da bude 140 odsto umesto dosadašnjih 120 procenata. Primer koji je uzao ESPN je Džejlen Braun, koji bi po sadašnjim pravilima mogao da potpiše četvorogodišnji produžetak od 165.000.000 dolara, a sa povećanjem bi mu plata dostigla visinu od 189.000.000 dolara! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kombinacija

pre 1 godinu

Košarka +sport + marihuana = triplo golo. Još jedan dokaz, šta je Zapad. njima treba zabraniti da za početak igraju košarku na OI i Svetskim prvenstvima. Šta su ta takmičenja, promocije sporta, zdravog tela i duha ili droge, narkomana i narkomanije. Jednoga dana po tom trendu proglasiće sve dopinge, droge, legalnim, pa će od sporta, viteškog nadmetanja ostati NIŠTA. Eto, to je ZAPAD.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija