• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.04.2023

06:25

KATASTROFA DENVERA! Ovakvog Jokića nismo navikli da gledamo! Šamar od najgore ekipe u NBA! (VIDEO)

Tanjug/AP

NBA

KATASTROFA DENVERA! Ovakvog Jokića nismo navikli da gledamo! Šamar od najgore ekipe u NBA! (VIDEO)

Podeli vest

Nikola Jokić se vratio na parket posle tri meča pauze zbog povrede, ali je odigrao vrlo slabo u porazu Denvera od Hjuston Roketsa, najgore ekipe u NBA ligi sa 124:103.

Istina, neće ovaj poraz zaboleti Nagetse, Denver je već ranije praktično osigurao prvo mesto pred plej-of NBA lige. Ali, slaba rola Srbina protiv najgore ekipe u ligi, dok se bori za treću u nizu MVP titulu, nikoga ne raduje.

Meč u Teksasu Jokić je okončao sa 14 poena, 10 skokova i četiri asistencije i čak osam izgubljenih lopti. Naš as je bio potpuno van ritma, očigledno je da se nije dovoljno oporavio nakon povrede lista.

Foto: Tanjug/AP

 

Najefikasniji u ekipi iz Kolorada bio je Majkl Porter sa 23 poena, dok je Eron Gordon imao 13 poena, a Pejton Votson je dodao 10 poena.

S druge strane, u ekipi Hjostan broljirao je Džabari Smit, koji je upisao dabl-dabl sa 16 poena i 13 skokova, Kenjon Martin je brojao do 12, Tari Ison je imao 11 poena i 17 skokova, Džoš Kristofer je dodao 10 poena. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

 

Nikola Jokić je ozbiljno kiksnuo, a to je iskoristio njegov najveći rival u borbi za MVP titulu - Džoel Embid. U trijumfu Filadelfije protiv Bostona 103:101 Kamerunac je ubacio 52 poena, a imao je i 13 skokova i šest asistencija. Bio je nezaustavljiv na terenu. Uputio je 25 šuteva iz igre, pogodio 20, pogodio je i tri trojke, za dva je gađao 20/24, a sa linije penala 12/13.

Postao je prvi igrač sa pomenutim brojkama od Majkla Džordana i 1992. godine, a uz sve to ovo mu je peta 50+ partija u sezoni. To su od centara dosad izveli samo još Karim Abdul Džabar i Vilt Čemberlen.

Ostala su još tri susreta do početka plej-ofa, a Jokiću su potrebne 42 asistencije u poslednja tri susreta da bi obezbedi tripl-dabl u proseku. Bio bi to neverovatan podvig Srbina, koji bi mu verovatno doneo treću MVP titulu u nizu. 

NBA LIGA

Sreda

Šarlot - Toronto 100:120

Detroit - Majami 105:118

Orlando - Klivlend 113:117

Vašington - Milvoki 128:140

Bruklin - Minesota 102:107

Čikago - Atlanta 105:123

Hjuston - Denver 124:103

Memfis - Portland 119:109

Nju Orleans - Sakramento 103:121

Filadelfija - Boston 103:101

Juta - LA Lejkers 133:135

Golden Stejt - Oklahoma 136:125

Finiks - San Antonio 115:94

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!
PANIKA NA ZAPADU

Stigao odgovor Kineza na brutalne pretnje Amerike! Putin dobio najbolje moguće vesti, ovo im nije trebalo!

Američki državni sekretar Entoni Blinken praktično je zapretio Kini sankcijama SAD tokom sastanka ministara inostranih poslova G7 na italijanskom ostrvu Kapri 20. aprila. Najviši diplomata Sjedinjenih Američkih Država opisao je Kinu kao "glavnog davaoca" tehnologije, pomagaču u naoružavanju Rusije, rekavši da Peking podstiče "najveću pretnju evropskoj bezbednosti od kraja Hladnog rata", a na to je doboi odgovor od profesora ekonomije na univerzitetu u Notingemu, Či Meng Taun, u autorskom tekstu za "Konversejšn".

04.05.2024

05:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija