• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.04.2023

07:24

POTOP DONČIĆEVOG DALASA! Slovenac definitivno ostao bez šansi za plej-of! Bogdanović solidan u porazu! (VIDEO)

Tanjug

NBA

POTOP DONČIĆEVOG DALASA! Slovenac definitivno ostao bez šansi za plej-of! Bogdanović solidan u porazu! (VIDEO)

Podeli vest

Porazom od Čikaga (115:113), Dalas je i definitivno ostao bez šanse da uhvati poslednji voz i domogne se plej-ofa u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Košarkaši Dalasa nastavili su sa očajnim rezultatima i sa šeste pozicije, koju su imali pre tri nedelje, puleni Džejsona Kida spali su na 11. mesto.

Slovenac Luka Dončić i njegovi saigrači dobili su samo četiri od poslednjih 15 utakmica, pa će poslednju, 82. protiv San Antonija odigrati praktično bez motiva.

Foto: Tanjug

 

Kid je početkom druge četvrtine, Dončića poslao na klupu i više ga nije uvodio u igru, a zvezda tima je prvih 13 minuta ubacila 13 poena, zabeležio tri asistencije i pet skokova, pa iako je već na početku druge deonice za njega utakmica bila gotova, završio ju je kao najefikasniji pojedinac svog tima.

Kod gostiju istakli su se Vajt sa 24 poena, 11 asistencija, sedam skokova, Vučević sa 20 poena, 10 skokova, četiri asistencije i Vilijams sa 23 poena, osam skokova, dve asistencije. Šef struke Dalasa je posle meča izjavio da Dončić i Kajri Irving definitivno neće igrati poslednju utakmicu u nedelju, kao i još neki bitniji igrači čija će imena naknadno odrediti.

 

Košarkaši Atlante poraženi su 136:131 od Filadelfije, a Bogdan Bogdanović je završio meč sa devet poena. 

Filadelfija je otišla u Atlantu bez Džoela Embida i Džejmsa Hardena i uspela da ostvari pobedu protiv Hoksa u punom sastavu. Početkom treće doenice Atlanta je imala Filu u rukama, jer su vodili 15 razlike. Ipak, gostiju su uspeli da se vrate i obezbede produžetak. 

Najefikasniji u Filadelfiji bili su Džejden Mekdenijels i Džordz Nijans sa po 24 poena, Mekdenijels je uhvatio i 11 skokova. Danijel Haus ih je pratio sa 22 poena.

Tre Jang je odigrao odličnu utakmicu sa 27 poena i 20 asistencija za Atlantu. Dežonte Mari i Džon Kolins su stali na 19 poena. Sadik Bej je ubacio 15 poena.  Naš Bogdan Bogdanović je umalo bio dvocifren sa devet poena, uz 3/6 iz igre.

Hoksi okončavaju regularnu sezonu protiv Seltiksa, Siksersi gostuju Netsima.

NBA - REZULTATI

Šarlot - Hjuston 109:112

Mihailiuk 25 - Grin, Porter 26

Indijana - Detroit 115-122

Hild 22 - Ajvi 29

Vašington - Majami 114:108

Geford 22 - Oladipo 30

Atlanta - Filadelfija 131:136, posle produžetka

Jang 27 - Mekdenijeld, Nijang 24

Boston - Toronto 121:102

Hauser 26 - Sijakam 19

Bruklin - Orlando 101:84

Bridžes 22 - Entoni 14

Milvoki - Memfis 114:137

Viginton 25 - Džekson 36

Nju Orleans - Njujork 113:105

Marfi 31 - Beret 28

Dalas - Čikago 112:115

Dončić 13 - Vajt 24




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija