• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2023

21:10

RADO IDE FINAC U VOJNIKE! Markanen dobio PRESTIŽNU NAGRADU u NBA ligi pa otišao u ARMIJU! (FOTO)

EPA

NBA

RADO IDE FINAC U VOJNIKE! Markanen dobio PRESTIŽNU NAGRADU u NBA ligi pa otišao u ARMIJU! (FOTO)

Podeli vest

Finski košarkaš Lauri Markanen proglašen je za igrača koji je najviše napredovao u prethodnoj sezoni NBA lige.

Nagovestio je Lauri Markanen na Evropskom prvenstvu prošle godine da bi ova sezona mogla da bude "njegova". Finski košarkaš dominirao je na kontinentalnoj smotri, a čak ni trejd koji se dogodio dok je sa reprezentacijom bio u Pragu nije uticao na njegove partije u dresu nacionalnog tima. Kasnije ni u NBA ligi pošto je danas dobio nagradu za igrača koji je najviše napredovao. 

Lauri Markanen je ove sezone u dresu Juta Džezera beležio 25,6 poena, 8,6 skokova i 1,9 asistencija, a na izboru za MIP igrača dobio je više glasova od Šeja Gildžs Aleksandera i Džejlena Bransona. Finac je dobio većinu glasova pošto je od 100 dobio čak 69. 

Zanimljivo je da je Markanen nagradu za igrača koji je najviše napredovao dočekao u vojsci! Finski košarkaš se nakon kraja regularnog dela sezone vratio kući kako bi odradio vojni rok. Naime, po zakonu u njegovoj državi svi muškarci su dužni da služe u armiji pre 30 godine pa je Lauri rešio da iskoristi eliminaciju njegovog tima kako bi obavio svoju dužnost. 

- Znao sam da će, ako ne budemo igrali u plej-ofu, ovo biti najbolje vreme da služim vojsku, umesto da to stalno odlažem. Izabao sam pravo vreme, ovo je dobro za mene - rekao je Lauri Markanen. 

 

 

Ipak, Finac neće moći "u cugu" da odsluži vojni rok već je uspeo da dogovori da iz dva dela bude deo armije. Njegov agent Mihael Lelčitsi otkrio je da se Markanen nalazi u Helsinkiju te da je raspoređen u odred koji se obučava za izviđanje u vanrednim i ratnim uslovima. Pored toga, as Jute ima mogućnost treniranja budući da kasarna nudi i sportsku halu sa svim uslovima. 

Markanen, kao što smo već i naveli, neće moći da ostane šest meseci u vojsci kao što je predviđeno, a razlog je činjenica da će već u avgustu biti deo reprezentacije koja će predstavljati Finsku na Svetskom prvenstvu. On će se nakon toga vratiti u Jutu kako bi se spremio za narednu sezonu NBA lige, dok će drugi deo odsluženja vojske obaviti sledećom prilikom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija