• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.05.2023

06:35

PODLIJE NIJE MOGLO! Potez koji je zgrozio SVE JOKIĆEVE FANOVE,  OVO JE UDARAC ISPOD POJASA!

Tanjug/AP

NBA

PODLIJE NIJE MOGLO! Potez koji je zgrozio SVE JOKIĆEVE FANOVE, OVO JE UDARAC ISPOD POJASA!

Podeli vest

Igrač Denver Nagetsa Nikola Jokić nažalost nije uspeo treći put zaredom da osvoji MVP nagradu, a jedan detalj kod glasanja je poprilično šokantan.

MVP NBA lige za ovu sezonu je centar Filadelfije Džoel Embid koji je osvojio 915 bodova posle glasanja u kom je učestvovalo 100 novinara.

Odmah iza njega je naš as Nikola Jokić sa 674 bodova, dok je zvezda Milvoki Baksa, Janis Adetokumbo osvojio 606 bodova.

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid

Glasanje za MVP-a NBA lige se odvija tako što svaki od 100 novinara izabere pet najboljih igrača, a zatim ih boduje.

Nikola Jokić je u tom glasanju kod 15 članova bio na prvom mestu, a kod njih 52 je bio drugi, a za trećeg na listi izabrala su ga 32 novinara.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Nijedan ga nije izabrao za četvrto ili peto, a on se nalazi na listi 99 ljudi koji imaju pravo glasa. To znači da jedan novinar nije stavio "Džokera" među prvih pet, a to je svakako potpuni apsurd.

Jokić je ove sezone bio na pragu tripl-dabl proseka, uz znatno bolje procente šuta iz igre (63,2% naspram 54,8%), a njegovi Denver Nagetsi su prvi put u istoriji završili na vrhu Zapada.

Još jednu sezonu zaredom bio je pravi lider svog tima, briljirao je na terenu iz utakmice u utakmicu.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Zbog svega toga odluka jednog od novinara koji odlučuju je još čudnija. Teško je naći osobu koja bi izostavila Jokića iz Top 5, ali izgleda da ima i takvih ljudi.

Iako Jokić nije uspeo da treći put uzastopno postane MVP NBA lige, njemu sledi sada jedna mnogo bitnija bitka. Nagetsi su u polufinalu zapadne konferencije NBA lige i vode protiv Finiks Sansa sa 2:0, tako da im fale dve pobede da se plasiraju u finale svoje konferencije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija