• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.05.2023

07:48

AMERIKANCI, SRAM VAS BILO! Da li je ovo realno, NEMA JOKIĆA u prvoj petorci NBA lige!

Tanjug/AP

NBA

AMERIKANCI, SRAM VAS BILO! Da li je ovo realno, NEMA JOKIĆA u prvoj petorci NBA lige!

Podeli vest

Sramota! Najbolji srpski košarkaš i as Denvera Nikola Jokić svrstan je u drugi najbolji tim NBA lige.

Nikola Jokić je dvostruki uzastopni MVP u NBA ligi, a bio je kandidat za laskavo priznanje, koje je ipak ove godine otišlo u ruke Džoela Embida.

Doež Embid je tako u najboljoj postavi lige, dok su uz njega Šej Gildžes-Aleksander, Luka Dončić, Janis Adetokumbo i Džejson Tejtum.

U drugoj postavi su uz Nikolu Jokića još Stef Kari, Donovan Mičel, Džejlen Braun i Džimi Batler.

Foto: reuters

 


NBA pravila su jasna, kada je u pitanju biranje petorke, računaju dva beka, dva krila i jedan centar. Centarska pozicija je bila zauzeta ovog puta zbog Embida, jer je iskukao MVP nagradu. Naravno, odluka je razbesnela navijače Denver Nagetsa koji su opet istakli na društvenim mrežama da NBA liga potcenjuje Jokića i ne poštuje Srbina.

Foto: Tanjug/AP

Džoel Embid

Jokić je za prvu petorku dobio 32 glas, a za drugu 68, dok za treću, nije nijedan. Kada je reč o trećem najboljem timu lige, u njemu su se našli Dieron Foks iz Sakramento Kingsa, Domantas Sabonis, Lebron Džejms iz Los Anđeles Lejkersa, Dejmijan Lilard iz Portlanda i Džulijus Rendl iz Njujork Niksa.

Dobra vest je da će se od sledeće sezone idealna petorka birati bez ograničenja za pozicije. Nema dileme da bi Nikola bio u pet najboljih da je tako i sada. Jokić je tri puta u poslednje četiri godine bio je član idealnih pet i zvanično najbolji centar NBA, a u tom periodu mu je samo Entoni Dejvis stao na put. Petu godinu zaredom je član prvog ili drugog tima lige.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija