• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.05.2023

10:12

AMERIKA JE OVO ČEKALA! Udariće Jokić na Lebrona, spektakl je zagarantovan!

NBA

AMERIKA JE OVO ČEKALA! Udariće Jokić na Lebrona, spektakl je zagarantovan!

Podeli vest

Košarkaši Denver Nagetsa i LA Lejkersa u noći između utorka i srede od 2.30 po srednjeevropskom vremenu igraju prvi meč NBA finala Zapada.

Što se tiče ovosezonskih međusobnih duela, oba tima su dobila po dva, oba na svom terenu, mada Denver slavio slavio na poslednjem 122:109. Jasno je da će duel Denvera i Los Anđelesa biti pravi košarkaški spektakl, dok se na Istoku bore Boston Seltiksi i Majami Hit. 

Jokić spreman za Lebrona

Šta kažu svetske kladionice? Denver nije glavni favorit za šampionski prsten, već je to ekipa Boston Seltiksa. Većina svetskih kladionica timu iz Masačusetsa daje kvotu između 2,00 i 2,10 da će doći do titule najboljih u NBA ligi. Kvota na Nagetse iznosi oko 3,25, dok su Los Anđeles Lejkersi treći favoriti sa kvotom 4,00.  Majami najveći autsajder, na Hit jer kvota 15. 

 

 

Svi jedva čekaju sudar Nikole Jokića i "Kralja" Lebrona Džejmsa. Biće to repriza finala iz "mehura" 2020. za vreme koronavirusa. "Jezeraši" su tada relativno lako rešili seriju sa 4-1 u svoju korist, predvođeni Dejvisom i Džejmsom. Ali, sada je Jokić podesio nišanske sprave. Kvota da će Denver biti finalista NBA lige iznosi 1,65. To znači da bi svako ko veruje u Jokićev tim na uloženih 1.000 dinara, inkasirao 1.650 dinara. Kada je reč o Lejkersima, kvota na njih iznosi 2,25.

Foto: Tanjug/AP

Lebron Džejms predvodi Lejkerse

U odnosu na tu seriju od pre tri godine, Nagetsi su znatno iskusniji, pokazali su to tokom plej-ofa. Nikola Jokić je bolji igrač nego pre tri godine, kao i Majkl Porter Džunior, Koldvel-Poup... Srpski centar igra konstanto na visokom nivou tokom cele sezone, demonstrira silu, rivali nisu bitni, ruši sve pred sobom i podiže lestvicu. Ove sezone u plej-ofu prosečno beleži 30,7 poena uz 12,8 skokova i 9,7 asistencija. Koliko je fokusiran samo na Denver i NBA finale, govori i činjenica da nije hteo ni da čuje za  MVP titulu, kada je borba postala prvljava. Nikola jeste dvostruki uzastopni MVP, ako ćemo iskreno, titulu je zaslužio i ove godine, ali je iskukao Džoel Embid. Međutim, Srbina ne zanimaju individualna priznanja. Denver mu je na prvom mestu. Nema sumnje da će zbog toga biti još motivisaniji da dođe do prstena, o kome mašta svaki košarkaš u NBA ligi, koji bi bio kruna karijere srpskog reprezentativca. 

- Nismo igrali sa ovim timom Lejkersa. Ovo će biti u suštini novi tim za nas. Verovatno je sve novo, sve je drugačije. Igraju neverovatno u ovom plej-ofu. Od kraja trejda, igraju zaista dobro. Mi smo iskusniji, bili smo u finalu i ranije. Sada igramo u drugačijim okruženju od balona. Tako da mislim da smo samo iskusniji, igrali smo više zajedno - rekao je Nikola Jokić pred duel sa Lejkersima.

Foto: reuters

Nikola Jokić

S druge strane, Lebron je tri godine stariji, ali mu sigurno ne nedostaje motiva, želi "prsten", želi još jednom da potvrdi da je "kralj". Razlog više je taj što je malo ko pre nekoliko meseci Lejkerse video i finalu. Ne samo u finali, nego ni najveći optimisti nisu mogli da veruju da "jezerdžije" mogu do plej-ofa. Ali, kada je bilo najpotrebnije Lejkersi su bili najbolji. Podizali su formu iz utakmice u utakmicu, samo su čekali trenutak da eksplodiraju, kao da su igrali u inat svima koji su ih otpisali. Postali su jaki i moćni, a deluje kao da su najbolje sačuvali za kraj.

- Cele godine igraju izuzetnu košarku i mnogo poštujemo njihov tim. Imaju sjajnog trenera i znamo kakva je dinamika njihovog tima, šta Nikola Jokić donosi timu, kao i Džamal Marej koji je sada potpuno zdrav, ali i ostali igrači. Sutra ćemo malo da budemo s porodicama i da ne mislimo o košarci, a onda ćemo opet biti potpuno usredsređen - rekao je Džejms pred duel sa Denverom.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija