• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2023

06:26

AMERI SE HVATAJU ZA GLAVU! Maestralni Jokić za 9 minuta prve četvrtine ušao u istoriju! Nestvarni rekordi Srbina (FOTO)

Tanjug/AP

NBA

AMERI SE HVATAJU ZA GLAVU! Maestralni Jokić za 9 minuta prve četvrtine ušao u istoriju! Nestvarni rekordi Srbina (FOTO)

Podeli vest

Nikola Jokić ne staje, srpski centar je u šestoj brzini otvorio i seriju finala Zapadne konferencije. Košarkaši Denver Nagetsa savladali su ekipu Los Anđeles Lejkersa sa 132:126 u prvom meču.

Srpski as je broljirao! Jokić je zabeležio  novi tripl-dabl pošto je ubacio 34 poena, 21 skok i 14 asistencija, uz 70 odsto šuta iz igre (12/17), bez promašaj sa distance (3/3) i dve blokade!

Novu maestralnu partiju odigrao je Nikola, koju je najavio u prvoj četvrtini, kada je ušao u istoriju NBA lige. Srbin je u 9. minutu meča došao do svog 10. skoka i, uz pet asistencija i dve blokade, postao prvi igrač u poslednjih 25 godina kome je to pošlo za rukom u bilo kojoj četvrtini - uključujući i regularnu sezonu i plej-of.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić jači od Lebrona Džejmsa

Prvo poluvreme je završio sa neverovatnih 19 poena, 16 skokova i sedam asistencija, dok je Denver na pauzi imao "+18", pa je postao prvi igrač sa 15 poena, 15 skokova i pet asistencija za poluvreme u plej-ofu.  Postao je rekorder Nagetsa po broju odigranih utakmica u plej-ofu (60), kao i prvi igrač u NBA ligi koji je uspeo da zabeleži više od jednog meča sa učinkom od 30 i više poena, 20 i više skokova, uz 10 i više asistencija u plej-ofu.

 

 

 

Jokić je igrao svoju igru, "plesao" je na parketu, sa lakoćom pronalazio rešenja u napadu, maestralno je pronalazio saigrače i izluđivao Lebrona Džejmsa.

Pored Nikole Jokića, u ekipi Denvera 31 poen je dodao Džamal Marej, dok je 21 ubacio Koldvel-Poup. Majkl Porter je meč okončao sa 15 poena i 10 skokova, dok je Eron Gordon sakupio 12 poena i tri skoka.

U poraženoj ekipi brutalan meč odigrao je Entoni Dejvis koji je ostvario dabl-dabl sa 40 poena i deset skokova. Lebron je bio na korak tripl-dabla sa 26 poena, 12 skokova i devet asistencija, a 23 poena dodao je Ostin Rivs.

Sledeći susret je na programu u četvratak na petak od 02.30 posle ponoći, a Denver je ponovo domaćin.

 

 
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17