• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2023

12:00

DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE! On je hteo da bije Jokića, zvao ga da se obračunaju! Biće pakleno finale...

AP/Photo

NBA

DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE! On je hteo da bije Jokića, zvao ga da se obračunaju! Biće pakleno finale...

Podeli vest

Denver protiv Majamija, Nikola Jokić protiv Džimija Batlera! Svi jedva čekaju final NBA lige između Denvera i Majamija.

Denver je "pometlao" Lejkerse sa 4:0, dok je Majami jedva na jedvite jade posle sedam utakmica preko  Bostona došao do šprolike da se bori za četvrtu šampionsku titulu

Navijači jedva čekaju novi duel Jokića i Batlera, s obzirom na to da su pre dve godine imali buran sukob. AS Majamija je hteo da bije Jokića.

Naime, Jokić je isključen na meču sa Majamijem pošto je udario laktom s leđa Markifa Morisa. Nikola je bio besan jer ga je Moris namerno udario, pa je Srbinu prekipelo i patosirao ga je, nije uspeo da savlada bes u tom momentu.

Usledio je pravi haos, a prva zvezda Majamija je bila najglasnija u napadima na srpskog asa.  Batler je zvao Jokića na obračun van terena, pa su ga saigrači jedva smirili.

 

Foto: AP/Photo

Džimi Batler


Batler je inače besan je zbog "nežnog" stila igre koji gaji NBA liga. Već godinama brojni stručnjaci zameraju NBA ligi pravila o fauliranju. Naime, po mišljenju većine sve manje kontakata i fizičke igre dozvoljeno je u najjačoj ligi sveta, a mnogi navijači nostalgični su za prethodnim vremenima kada je bilo više "vatre" na terenu. Jedan od košarkaša koji se slaže sa stavovima navijača je Džimi Balter. 

-  Mislim da se igra promenila na mnogo načina, više te ne puštaju ni da uđeš u tuču. Niko neće da ti dozvoli to. Voleo bih da je to dozovoljeno, da vam iskreno kažem - rekao je Batler pre nekoliko meseci, pa je jasno da Jokić i igrači Denvera moraju da se paze provokacija.

- Više ne možeš nekoga da patosiraš, dobićeš nesportsku ili tehničku. Voleo bih da se vratimo takvim stvarima - rekao je košarkaš Majamija.

Foto: Tanjug/AP

 

Trostruki šampion NBA je u seriji od čak šest poraza od Denvera, a poslednji put su slavili još 2020. godine u takozvanom "mehuru“. Na dva ovosezonska duela, Denver je slavio malom razlikom, 114:119 i 112:108. Jokić je na prvom meču imao tripl-dabl 19 poena i 12 skokova i 12 asistencija, a i na drugom meču stigao je do tripl-dabla: 27 poena, 12 skokova i 12 asistencija. Prva utakmica na progamu je u noći između četvrtka i petka (2.30 časova).

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija