• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2023

04:43

JOKIĆ ZGAZIO MAJAMI! Srbin vodio NAGETSE do pobede i VOĐSTVA u velikom FINALU (FOTO)

Reuters

NBA

JOKIĆ ZGAZIO MAJAMI! Srbin vodio NAGETSE do pobede i VOĐSTVA u velikom FINALU (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Majami Hit sa 104:93 (29:20, 30:22, 25:21, 20:30) u prvom meču NBA finala.

Čekali smo i dočekali! Veliko finale NBA lige počelo je noćas u Bol Areni, a ishod nije mogao da bude bolji. Denver Nagetsi savladali su Majami Hit, Nikola Jokić još jednom je svim svojim kritičarima "natrljao nos" novim tripl-dablom i predvodio svoje saigrače do velike pobede. 

Nije srpski centar zapravo ni igrao, on se igrao protiv Majamija, zabavljao se i poigravao sa protivničkim igračima. Bio je u svom prepoznatljivom raspoloženju i dobro poznatim sistemom - polako, ali sigurno - doneo prednost Nagetsima u finalnoj seriji - 104:93.

Nije bio Nikola Jokić šuterski raspoložen na startu meča, mada, ruku na srce, nije ni forsirao šur, ali je zato punom parom razigravao saigrače. Pre svih Erona Gordona, pa je krilni centar Nagetsa posle samo sedam minuta bio dvocifren (deset poena). Nadovezao se i Džamal Marej pa su izabranici Majkla Melouna stekli osetnu prednost već na startu meča - 27:18.

Foto: Reuters

S druge strane, ni najbolji igrač Majamija Džimi Batler nije uspevao da pronađe prostor u napadu. Najviše zahvaljujući Eronu Gordonu koji je dominirao i u odbrani. Zato su Gejb Vinsent i Ben Adebajo bili izuzetno raspoloženi u gostujućem timu. Ništa od toga nije pomoglo ekipi sa Floride u prvoj četvrtini koju je Denver, bez problema, rešio u svoju korist. 

Ništa drugačije nije bilo ni u drugoj četvrtini, Jokić nije forsirao, ali kada god bi mu se otvorilo kažnjavao bi odbranu Majamija. Nastavio je srpski centar da razigrava sve oko sebe pa je neposredno pred odlazak na poluvreme imao po osam poena i asistencija - 50:37. Impresivno! Sa druge strane, Batler nije uspevao da se otrgne iz Gordonovih kandži, ali je zato dominantan pod košem bio Ben Adebajo. 

Izuzetnu partiju pružio je Majkl Porter u drugoj četvrtini. Mučio se šuter Denvera da pronađe ritam, ali kada je prva trojka "upala", serija je mogla da počne. Dobar ritam prekinuo mu je "sudar" sa Adebajovim laktom zbog čega je morao van parketa, a do poluvremena se nije vraćao na teren. 

Foto: EPA

Nešto bolje je Majami otvorio drugo poluvreme, gosti su u Bol Areni za samo 100 sekundi napravili seriju 7:0 i prepolovili prednost Nagetsa. Usledila je kontra preko Džamala Mareja koji je pogodio uz faul i presekao nalet čete Erika Spolstre. Vrlo brzo se Denver vratio u kolosek, još jednom je 2+1 imao kanadski plejmejker, potom je svoju prvu trojku ubacio Nikola Jokić, pa su se domaći ponovo odlepili - 74:67.

Slično je bilo i na startu poslednjeg perioda, Majami je ponovo napravio seriju, ovoga puta preko Kajla Laurija koji se raspucao, ali se protiv Nikole Jokića nije moglo! Srpski centar odbio je nalet gostiju u Bol areni, vratio Nagetsima 16 koševa prednosti (90:74), tada je meč praktično bio i rešen. Do kraja utakmice Hitsi su uspeli da se približe na deset poena zaostatka, pa je Meloun morao da vrati Jokića na parket kako ne bi doživeo "Bostonski scenario". 

Nagetse je do pobede predvodio Nikola Jokić sa 27 poena, uz svega 12 šuteva iz igre. Na sve to, centar Denvera dodao je 14 asistencija i 10 skokova. Džamal Marej upisao je 26 poena uz deset uspešnih dodavanja, a Eron Gordon brojao je do 16. Sa druge strane, Bem Adebajo ubacio je 26, uz 13 uhvaćenih lopti, a Gleb Vinsent postigao je 19 poena. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija