• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2023

10:29

TRI KORAKA DO ISTORIJE! Jokić i Denver kvare skor KALIFORNIJI i TEKSASU i ruše tradiciju dugu 44 GODINE!

Tanjug/AP

NBA

TRI KORAKA DO ISTORIJE! Jokić i Denver kvare skor KALIFORNIJI i TEKSASU i ruše tradiciju dugu 44 GODINE!

Podeli vest

Nikola Jokić i Denver Nagetsi mogli bi da ispišu istoriju NBA lige u slučaju da osvoje titulu ove sezone.

Kada god Nikola Jokić izađe na teren jedan rekord padne, tako je bilo i večeras budući da je ispisao istoriju kao debitant u finalima sa najviše asistencija jer je duel protiv Majamija završio sa 14 uspešnih dodavanja. Na sve to, dodao je 27 poena i 10 skokova čime je stao rame uz rame sa Džejson Kidom kao igrač koji je u svojoj prvoj finalnoj utakmici došao do tripl-dabl učinka. 

Ipak, kao i do sada - individualna priznanja malo zanimaju somborskog džina, ali bi Jokić mogao da ispiše istoriju čitave NBA lige i to kroz timski uspeh. Poznato je da Nagetsi nikada nisu osvojili titulu, ipak, malo ko zna da Zapad od 1979. godine nikada nije imao prvaka van Kalifornije i Teksasa! 

Nagetsi su u NBA ligu ušli 1976. godine zajedno sa Indijanom, Njujorkom i San Antonio Sparsima, a do ove sezone nisu igrali veliko finale. Sve to promenio je Nikola Jokić, ali se Denver neće zadovoljiti time već je cilj titula. Upravo se tu nalazi nit po kojoj bi četa Majkla Melouna mogla da ispiše istoriju. 

Denver Nagetsi su predstavnici savezne države Kolorado, koja nikada u svojoj istoriji nije imala šampiona, a Jokić i družina mogli bi Zapadu da donesu prvu titulu kao klub koji ne predstavlja Teksas i Kaliforniju. 

Foto: Reuters

Među teksašanima po broju titula ističu se San Antonio Sparsi, posebno u eri Grega Popoviča, a tu su još Dalas Maveriksi koji su do titule došli predvođeni Dirkom Novickim, kao i Hjuston Roketsi koji su bili šampioni 1994. i 1995. godine. 

Sa druge strane, Kaliforniju predstavljaju Los Anđeles Klipersi, Finiks Sansi i Sakramenti Kingsi bez titule, dok su od 1979. godine Golden Stejt Voriorsi šampioni bili četiri puta, a Los Anđeles Lejkersi čak 11 puta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija