• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

06.06.2023

10:19

MALO JE FALILO DA JOKIĆ NIKAD NE ZAIGRA ZA NBA: Skauti ga nisu primetili, menadžer ga zapazio čitajući novine

Tanjug

NBA

MALO JE FALILO DA JOKIĆ NIKAD NE ZAIGRA ZA NBA: Skauti ga nisu primetili, menadžer ga zapazio čitajući novine

Podeli vest

Nikola Jokić je jedini igrač sa kojim je moja agencija potpisala ugovor, a da ga nije ni videla, rekao je menadžer Miško Ražnatović.

Moja agencija ima mrežu skauta, ali Nikolu Jokića jednostavno nisu našli, slučajno slučajno sam naišao na njega, okrio je menadžer jednog od najboljih košarkaša današnjice Miško Ražnatović.

Foto: Starsportphoto

Miško Ražnatović

- To je jedinstvena priča. Svi igrači koji kasnije igraju u NBA ligi i Evroligi su na početku otkriveni od strane skauta, koji idu po zemlji da prate dečake i devojčice od po osam godina.    A nekako, niko nije obratio pažnju na njega. Naša agencija ima mnogo skauta na teritoriji Srbije, koja nije toliko velika. Ali i pored toga, oni ga nekako nisu našli - rekao je Ražnatović u "Showtime Basketball". 

Pošto je redovno čitao novine, pratio je rezultate mlađih liga i dve nedelje zaredom zapazio je da je Jokić imao odličan učinak.

- Šta se desilo? Ja sam malo staromodan, čitam novine, ne toliko internet portale. Na poslednjoj stranici jednih novina nalaze se rezultati iz svih liga. I jednom sam video da je taj jedan momak imao 29 poena i 26 skokova. Rekao sam samo 'vau', ništa drugo. Sledeće nedelje sam uradio isto. Tada sam video 30 koševa i 27 skokova. To inače nije moj posao, ali sam bio znatiželjan. Pitao sam skaute o njemu, ćutali su. Nisu znali ko je on. To je bilo iznenađenje godine - objasnio je poznati menadžer. 

Foto: AP/Photo

Za 27 godina, Ražnatović je samo jednom potpisao ugovor sa igračem kojeg nije gledao i to je bio Jokić.

- Rekao sam skautu da je igrač sigurno centar i da treba da pozove da se raspita da li sakuplja  te skokove tako što je snažniji ili samo tako što je okretan. Samo posle tri minuta me je pozvao nazad i rekao da on uopšte nije snažan, da je vrlo okretan i da ima povećanu težinu. I da je talentovan. Ja verujem u sistem, tako da ne znam zašto sam rekao skautu da ode i da ga potpiše. Pronašli smo porodicu, razgovarali, koja je sjajna, tradicionalna srpska, vodili su računa o njemu i bili su srećni što jedna takva agencija hoće da ga uzme. On pre toga nije bio ni na jednom treningu seniora. Nisu ga prepoznali. Želeli su da razgovaraju i sa mnom, njegov brat Strahinja je tada bio tu i on je važan što je Nikola postao to što jeste. On je prvi i poslednji igrač kojeg sam za 27 godina rada potpisao, a da ga nisam gledao - zaključio je Ražnatović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija