• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.06.2023

10:51

JOKIĆ ODUŠEVIO PORODICU VELIKOG VILTA ČEMBERLENA: Ne bi mu smetalo što je Nikola oborio njegov rekord, bio bi impresioniran...

printscreen

NBA

JOKIĆ ODUŠEVIO PORODICU VELIKOG VILTA ČEMBERLENA: Ne bi mu smetalo što je Nikola oborio njegov rekord, bio bi impresioniran...

Podeli vest

Nikola Jokić oborio je 56 godina star rekord Vilta Čemberlena po broju tripl-dablova u NBA plej-ofu i odučevio porodicu legendarnog NBA košarkaša.

As Denvera je u četvrtom meču finala Zapada protiv Lejkersa (113:111) stigao do tripl-dabla sa 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija. To je bio njegov osmi tripl-dabl u plej-ofu, pa je nadmašio legendarnog Vilta Čemberlena, koji je u plej-ofu 1967. godine imao sedam tripl-dablova.

Barbara Luis, sestra Vilta Čemberlena, od sina Lemonta, koji živi u Koloradu, je saznala da je Jokić srušio rekord njenog brata. Mnogima ne bi bilo svejedno, ali je porodica jednog od najboljih ikada oduševljena srpskim asom. 

- Sin mi je rekao "mama propustila si to". Rekordi se prave da bi se obarali, moj brat je to uvek govorio. Denver igra fantastično, a Jokić je odličan igrač. Viltu ne bi smetalo što obara njegove rekorde. Sviđa mi se Nikolin stav, naporno radi, nikada nisam videla da je odigrao loš meč - rekla je Barbara, a prenosi portal "Denvergazette".

Foto: AP/Photo

Vilt Čemberlen

Vilt je imao tri brata i sedam sestara, a samo su dve žive. Barbara je rođena 1938. godine, dve godine posle Vilta, dok druga sestra Selina Gros ima 87. godina. Barbarinom sinu Lemontu, koji ima 57 godina, drago je što Jokić obara rekorde legendarnog asa. 

- Ne mogu da zamislim bolju osobu. Mislim da je sjajan, veliki talenat. Ponosan sam na Džokera, na sve što je uradio od dolaska u NBA ligu. Čestitam mu. Mislim da bi ga Vil izuzetno poštovao. Džoker nije fizički jak kao moj ujak, ali bi bio impresioniran njegovom igrom, znanjem, koliko mu je stalo do igre... Naša porodica ga veoma poštuje - dodao je Lemont koji ima želju da upozna srpskog asa. Kako mediji prenose Nagetsi nisu znali da potomak veliko Vilta živi blizu Denvera, ali bi svakako voleli da bude njihov gost sledeće sezone, pa će mu se želja ispuniti. 

Preneli su srpskom reprezentativcu šta kažu članovi porodice Vilta Čemberlena. Nikola je bio počastvovan.

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

- Mnogi mi znači što njegova porodica ceni način na koji igram i što im je drago jer sam oborio njegov rekord. Bio je sjajan igrač, svaki put kada me pomenu uz takvu legendu osećam se blagosloveno - kazao je Jokić. 

Vilt Čemberlen je bio jedinstven košarkaš, verovatno najkompletniji i najdominantniji ikada. Nije bio poznat samo po svojim nestvarnim fizičkim predispozicijama, odlikovala ga je i neverovatna mentalna snaga. Bio je strah i trepet za protivnike. On je jedini čovek koji je postigao 100 poena u jednoj NBA utakmici, ali te sezone 1961/62. u proseku je imao nadrealnih 50,4 poena dok je na parketu proveo 48,5 minuta, više nego što utakmica traje. Bio je najbolji skakač u ligi, a najveći prosek mu je bio 27,2, dok je karijeru završio sa 22,9 skokova po utakmici.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija