• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2023

05:39

MELOUN EMOTIVAN NAKON POBEDE: Sa Nikolom radim osam, sa Džamalom sedam godina, ODUVEK SAM VEROVAO U NJIH... Bilo je IMPRESIVNO gledati ih kako pišu ISTORIJU!

Reuters

NBA

MELOUN EMOTIVAN NAKON POBEDE: Sa Nikolom radim osam, sa Džamalom sedam godina, ODUVEK SAM VEROVAO U NJIH... Bilo je IMPRESIVNO gledati ih kako pišu ISTORIJU!

Podeli vest

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Majami u trećem meču finala NBA lige sa 109:94.

Imao je Majkl Meloun mnogo razloga za zadovoljstvo nakon prve utakmice na Floridi. Njegovi izabranici vratili su "brejk" i dominantnom igrom došli do pobede nad Majamijem, pa je trener Denvera bio izuzetno raspoložen na konferenciji za medije nakon utakmice. 

- Mislim da je ova utakmica bila najbolja u seriji, ne zbog individualnog učinka igrača nego tima. Sveli smo ih na 94 poena i na samo 11 pogođenih trojki. Imali smo 25 skokova više u finalu, to je ogroman broj, to je bio timski učinak. Nikola je imao 21, Marej 10, Gordom 10, Porter 7... Svidela mi se energija, zalaganje, disciplina, to smo morali da imamo da bi pobedili, a nadam se da ćemo u petak biti još bolji - rekao je na startu konferencije Majkl Meloun. 

Foto: Tanjug/AP

Večerašnju partiju obeležili su Nikola Jokić i Džamal Marej koji su postali prvi tandem sa tripl-dablom i najmanje 30 poena na jednoj utakmici što je oduševilo Melouna. 

- Prvi put u istoriji NBA lige dva igrača su uradila ovo, to je neverovatno. Šta god Nikola Jokić uradi ne iznenadim se, on iz utakmice u utakmicu pokazuje šta sve može, rođen je za ovakve trenutke. Na Džamala sam ponosan, krivio je sebe zbog druge utakmice, a nije bio jedini krivac. Ja, svi igrači, ovo je kolektivna igra, svi smo bili krivi. Ali, to kako je večeras igrao je oznaka pravog ratnika. Vratio se, osećao sam njegovo prisustvo tokom čitave utakmice, bio je tu, a odigrati u tandemu ovako sa Nikolom kada smo morali da pobedimo bilo je specijalno - rekao je trener Denvera, a potom se dotakao ostalih igrača. 

- Eron Gordon je imao 11 poena, deset skokova i pet asistencija, i Porter Džunior je bio dobar, a Kristijan Braun? Igrao je kao da nije ruki, agresivan, sa mnogo samopouzdanja, dao je 15 poena za 19 minuta na parketu, ali nećemo stati ovde. Želimo još jednu pobedu! 

Naravno, novinari su se ekspresno vratili na Mareja i Jokića koji su odigrali spektakularnu utakmicu. Kanađanin je ubacio 34 poena uz deset skokova i asistencija, dok je srpski centar imao 32 koša, 21 skok i deset asistencija. 

- Sa Nikolom radim već osam, sa Džamalom sedam godina. Imali smo mnogo lepih trenutaka, ali nikada nismo igrali finale NBA lige, a oni su večeras ispisali istoriju! Odigrali su najbolju partiju kao tandem od kako igraju zajedno i to baš sada. Uvek sam osećao da su Nikola i Džamal elitni kombo NBA lige, njihov napredak se oslikava u večerašnjoj utakmici. Mnogo igrača igra zajedno, a njih dvojica igraju jedan za drugog, to je razlika. Sjajno se razumeju na parketu, večeras su Mareja čuvali sjajno, on nije forsirao nego je proigravao, bilo je imresivno, njih dvojica sigurno zadaju glavobolje mnogima - jasan je bio Majkl Meloun. 

Foto: Reuters

Analizirao je, potom, strateg Denvera šta je bilo drugačije u odnosu na meč koji je Majami dobio u Koloradu. 

- U drugoj utakmici nismo bili pravi, nismo pokazali šta sve možemo. Oni su prepoznali trenutak, kao i uvek, kada ne igramo dobro nađemo način da se vratimo i igramo kao Denver Nagetsi! 

Izuzetan doprinos dao je Kristijan Braun, posebno defanzivno, a utakmicu je završio sa samo jednim promašajem iz igre uz 15 poena. 

- Kristijan Braun se dokazao tokom čitave sezone, sada je deo rotacije igrao je na svakoj plej-of utakmici. Ne igra mnogo rukija toliku ulogu u finišu sezone, ali on je rođeni pobednik. Pobeđivao je gde god da je igrao, u srednjoj školi, na koledžu i sada u NBA ligi. Uvek je spreman i fizički i psihički, smiren je ima samopouzdanja, osećao sam večeras koliko je "raspoložen", bilo je jako lepo gledati mladog momka koji pravi takav iskorak i razliku - podvukao je Meloun. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija