• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2023

10:39

DOMINACIJA! OD JOKIĆEVIH BROJKI SE VRTI U GLAVI! Nikola nastavlja da POMERA GRANICE

EPAIMAGES

NBA

DOMINACIJA! OD JOKIĆEVIH BROJKI SE VRTI U GLAVI! Nikola nastavlja da POMERA GRANICE

Podeli vest

Srpski košarkaš blistao u trećoj utakmici finalne serije protiv Majamija i ujedno ušao u istoriju NBA lige.

Nikola Jokić je ponovo bio fenomenalan na parketu, što je njegovom Denveru donelo novi trijumf (109:94) i vođstvo od 2:1 u pobedama. Naš reprezentativac je na Floridi dao 32 poena, uz 21 skok i deset asistencija, čime je nastavio da pomera granice košarke.

Sjajni centar je postao prvi igrač ikada u NBA, koji je u meču finalne serije ostvario tripl-dabl, sa najmanje 30 poena i 20 skokova. Primera radi, samo pet puta u istoriji kompletnog plej-ofa dogodilo se da je neko imao učinak od 30+ koševa, 20+ uhvaćenh lopti i deset i više asistencija.

Foto: EPAIMAGES

 

Po jednom su to učinili legendarni Vilt Čemberlen i Karim Abdul Džabar, a preostala takva tripl-dabla, zajedno sa ovim poslednjim protiv Majamija, delo su upravo rođenog Somborca.

- Da budem iskren, ne znači mi to mnogo. Samo sam želeo da dobijemo utakmicu - rekao je Jokić.

Srpski as u finalu protiv Majamija ima prosečan učinak od 33 poena, 14 skokova i devet asistencija, a procenat šuta iz igre mu je 61,5 odsto. Ni jedan od najboljih defanzivaca lige Bem Adebajo nije uspeo da uspori dvostrukog uzastopnog MVP-ja lige.

Dosad je Nikola ubacio tačno 100 poena Hitu, a samo četvorica velikana su probila tu granicu koševa u prva tri meča finalne serije - Rik Beri 1967. (122 koša), Alen Ajverson 2001. (106), Vilis Rid je 1970. (104) i Janis Adetokumbo 2021. (103).

Jokiću je ovo deseti tripl-dabl u aktuelnom plej-ofu, odnosno ukupno 15. u plej-of karijeri. Poređenja radi, Lari Bird je deset tripl-dablova u plej-ofu ostvario za celu karijeru, kao i Drejmond Grin i Radžon Rondo, dok je Vilt Čemberlen stao na devet. Ispred asa Nagetsa su Medžik Džonson sa 30, Lebron Džejms sa 28, Rasel Vestbruk sa 12 i Džejson Kid sa 11 tripl-dablova u doigravanju.

Ono što je posebno zanimljivo, popularni "Džoker" je na putu do finala igrao protiv nekih od najboljih defanzivaca u NBA ligi. U četvrtfinalu mu je rival bio Rudi Gober iz Minesote, ali Francuz nije uspeo da zaustavi Nikolu, koji je imao prosek od 26 poena, 12 skokova i devet asistencija.

Protiv Finiksa je Jokić imao direktne duele sa Deandreom Ejtonom, ali je tada beležio 35 poena, 15 skokova i 11 asistencija. Finale Zapada protiv LA Lejkersa i okršaji sa Entonijem Dejvisom nisu usporili dvostrukog uzastopnog MVP-ja. Prosečan učinak ponovo odličan - 27 koševa, 15 uhvaćenih lopti i 11 asistencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija