• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2023

01:30 >> 05:09

DENVER NAPRAVIO I DRUGI BREJK! JOKIĆ na POBEDU od TITULE u NBA ligi!

Tanjug/AP

NBA

DENVER NAPRAVIO I DRUGI BREJK! JOKIĆ na POBEDU od TITULE u NBA ligi!

Podeli vest

Košarkaši Denver Nagetsa napravili su i drugi brejk na Floridi pošto su u četvrtoj utakmici finalne serije NBA lige savladali Majami sa _:_.

Imaće Denver Nagetsi tri šanse da osvoji prvu titulu NBA lige! Predvođeni Nikolom Jokićem, momci iz Kolorada došli su do drugog brejka na Floridi, savladali Majami pa ih sada samo jedna pobeda deli od prstena. 

MAJAMI HIT - DENVER NAGETS  95:108 (21:20, 30:35, 22:31, 22:22)

Denver vodi u seriji sa 2:1

Kaseja centar, Majami          Sudije: Skot Foster, Bil Kenedi, Džejms Vilijams

UŽIVO:

Četvrta četvrtina: 

Kraj! Denver je slavio i drugi put na Floridi! 

47. minut - BUM! BUM! BUM! Opalio je Brus Braun za tri poena i to iz driblinga preko Dankana Robinsona, raste prednost Nagetsa - 91:108!

Foto: Tanjug/AP

47. minut - KCP ZA KRAJ! Nikola Jokić ukrao je loptu Batleru, otvorio kontru, a šutem za tri poena "počastio" se Koldvel Poup i pogodio! Nagetsi imaju 14 razlike na nešto manje o dva minuta do kraja - 91:105!

46. minut - Zapalio se Brus Braun, pogađa posle prodora i to na drugi obruč polaže - 91:102!

46. minut - BRAUUUUN! Ponovo igrač sa klupe donosi prevagu, Brus Braun pogađa uz faul i koristi dodatno slobodno bacanje. Vraća to Adebajo - 91:100!

45. minut - Dobra odbrana Denvera, Nagetsi kreću u napad, ali tajm-aut traži Meloun, čini se da trener gostiju oseća da su presudni momenti utakmice u toku - 87:97!

45. minut - Polovičan učinak Brusa Brauna sa linije penala, Denver na četiri minuta do kraja ima deset poena prednosti - 87:97!

44. minut - Greška u koracima Dankana Robinsona, a na parket se vraća Nikola Jokić! 

43. minut - Dobra odbrana KCP-a koji krade čistu loptu Batleru i otvara kontru za Brusa Brauna, a na drugoj strani promašaj Bema Adebaja - 87:96!

42. minut - Novi poeni za Dankana Robinsona, ali trojku pogađa Džef Grin, sjajan odgovor Denvera - 85:94!

Foto: Tanjug/AP

41. minut - Besan je Spolstra i odmah reaguje tajm-autom, ponovo je Eron Gordon bio sjajan pod košem - 83:91!

40. minut - MAREEEEEJ! Izuzetno važan pogodak Kanađanina, Majami je bio u naletu, ali seče to plejmejker Denvera - 83:89!

40. minut - Silovit prodor Džimi Batlera koji pogađa uz faul Džamala Mareja, ali će na liniju penala nakon tajm-auta koji je zatražio Majkl Meloun - 80:86!

39. minut - Sigran je Bem Adebajo sa linije penala, Majami je posle dugo vremena na jednocifrenom minusu - 78:86!

39. minut - Dva brza faula Nikole Jokića koji ima pet ličnih grešaka, mora sada srpski centar van igre kako ne bi morao ranije u svlačionicu!

38. minut - Dobra reakcija Kristijana Brauna u odbrani, pohitao je Marej u kontru, ali ga je stigao Bem Adebajo i zabeležio sjajnu blokadu, rasplamsala se borba na startu poslednjeg perioda...

Foto: Tanjug/AP

37. minut - Trojka za Dankana Robinsona na isteku napada, svemu je prethodio promašaj Nikole Jokića za tri poena - 76:86!

Treća četvrtina:

36. minut - GORDOOOOOOON! Tri od tri za tri poena ima krilni centar Denvera! Sada je pogodio na isteku treće četvrtine - 73:86!

36. minut - Nova asistencija za Jokića, sjajno ga je ispratio Eron Gordon i upisao svoj 22 poen večeras. Imaće Nagetsi i poslednji napad u trećoj četvrtini nakon Laurijevog promašaja - 73:83!

36. minut - Sjajna reakcija Erona Gordona posle ofanzivnog skoka koji popravlja promašaj Kristijana Brauna, ali vraća to Kejleb Martin pogotkom za tri poena - 73:81!

35. minut - BRAUUUUUN! Izuzetno bitna trojka za Brusa Brauna, ali na drugoj strani zakucava Džimi Batler - 70:79!

35. minut - Uspeli su tehničari u dvorani da isprave obruč uz pomoć vaser vage i sve je spremno za nastavak utakmice u Majamiju. 

34. minut - Loša reakcija Bema Adebaja posle ofanzivnog skoka, sada prekid u Majmiju budući da je centar domaćeg sastava iskrivio obruč...

Foto: Reuters

33. minut  - Novi poeni za Majami, sada Batler sa linije penala, vraća to na drugoj strani Brus Braun - 68:76!

33. minut - Defanzivni skok Jokića, ali potom slabo dodavanje koje je pročitao Dankan Robinson i pogodio u tranziciji. Odmah tajm-autom reaguje Majkl Meloun - 66:74!

32. minut - Serija promašaja na obe strane, nema poena već neko vreme, a jurnjavu po terenu prekida Brus Braun faulom nad Kevinom Lavom...

31. minut - Težak šut uzeo je Džamal Marej i pogodio preko Bema Adebaja, a onda na drugoj strani poeni za Kevina Lavau uz faul Portera Džuniora - 64:74!

30. minut - JOKIIIIIIIIĆ! Treća trojka za centra Denvera, ponovo se Adebajo previše povukao i dao prostora za novi pogodak sa distance, a onda brutalno zakucavanje Erona Gordona posle "Džokerove" asistencije - 61:72!

29. minut - Vezuje dve trojke Kevin Lov i seče nalet Denvera, ali na drugoj strani pogađa Nikola Jokić - 61:67!

28. minut - MAREEEEEEJ! Sjajna saradnja Mareja i Erona Gordona, sada je krilni centar Denvera proigrao svog pleja pod košem, a Kanađanin beleži još lakih poena. Prvi put Nagetsi imaju dvocifrenu prednost i odmah reaguje Erik Spolstra - 55:65!

27. minut - Greška Bema Adebaja u napadu, kažnjava to na drugoj strani Nikola Jokić koji pogađa sa niskog posta, a nakon toga promašaj Meksa Štrusa za tri poena - 55:63!

Foto: Reuters

26. minut - Evo ga Kevin Porter Džunior! Vezuje dva napada šuter i pogađa pod košem posle asistencija Jokića i Džamala Mareja - 55:61.

25. minut - Otvara Džamal Marej poenima sa linije penala drugo poluvreme - 51:57. 

Druga četvrtina: 

POLUVREME! 

24. minut - Sviraju sada sudije krajnje sporan faul u napadu Jokiću, koristi to Majami pošto je Batler dobio šansu da sa linije penala smanji zaostatak Denvera, ali promašuje šuter domaćih oba bacanja - 51:55!

23. minut - Zakucavanje Adebaja, a potom i laki poeni za Kajla Laurija posle prodora - 51:55!

23. minut - Dva puta Nikola Jokić sjajno reaguje u odbrani, kruniše to lakim poenima Majkl Porter Džunior u tranziciji, a potom će imati šansu da sa linije penala dodatno pojača svoj poenterski učinak - 45:54!

22. minut - Siguran sa linije penala bio je Nikola Jokić, isti slučaj i za Kajla Laurija na drugoj strani - 45:50!

21. minut - Još jedan promašaj za Portera Džuniora, opasno se muči šuter Denvera... Na svu sreću, Jokić se sjajno zagradio pod košem i iznudio faul Meksa Štrusa, idemo na novi tajm-aut - 43:48!

20. minut - Novi poeni za Erona Gordona, sada novo zakucavanje posle dodavanja KCP-a! Na drugoj strani tri slobodna bacanja imaće Kajl Lauri - 41:48!

19. minut - JOKIIIIIIĆ! Ide još jedna trojka za srpskog centra! Nešto brža igra u ovim momentima, pogađa na drugoj strani Kejleb Martin, ali vraća to Jokić - 39:46!

19. minut - Promašaj Nikole Jokića za tri poena, na drugoj strani na liniju penala će Džimi Batler pošto ga je faulirao Porter Džunior - 38:41!

Foto: Reuters

18. minut - BUM! BUM! BUM! Nastavlja Eron Gordon da dominira! Sada pogađa preko Gejba Vinsenta, a koristi i dodatno slobodno bacanje. Pritom, plejmejker Majamija ima već tri faula i mora van igre - 34:41!

18. minut - Izuzetna rola Erona Gordona u drugoj četvrtini, snažno je zakucao preko Kejleba Martina i došao do desetog poena - 34:38!

17. minut - Nastavljaju se muke Porter Džuniora, mogao je šuter Denvera do pogotka uz faul, ali nije uspeo da pogodi zicer, a onda polovičan učinak sa linije penala - 32:36! Na drugoj strani silovito zakucava Džimi Batler...

17. minut - Evo ga Majkl Porter Džunior... Dugo su se čekali njegovi poeni i uspeva da dođe do njih posle asistencije Džamala Mareja, ponovo Denver ima pet poena prednosti, ali će na drugoj strani Kajl Lauri na liniju penala posle faula Nikole Jokića - 30:35!

16. minut - JOKIIIIIIIIIĆ! Sa gotovo pola terena centar Denvera pogađa na isteku napada, nemaju rešenja Hitsi za Srbina u četvrtoj utakmici - 30:33!

16. minut - Dobre vesti, Nikola Jokić se vratio na parket i deluje da je sve kako treba sa zglobom srpskog centra! 

Foto: Reuters

15. minut - Seče seriju Denvera Dankan Robinson koji pogađa za tri poena, na drugoj strani korake pravi Eron Gordon što kažnjava Džimi Batler i donosi novo izjednačenje - 30:30. Sada minut predaha traži Majkl Meloun...

15. minut - Raspucao se Eron Gordon i pogodio još jednu trojku, svih osam poena za Denver u drugoj četvrtini delo su bivšeg igrača Orlanda. Usledila je dobra odbrana i lak koš za Brusa Brauna u tranziciji - 30:25!

14. minut - Pet vezanih poena za Gordona, sada je krilni centar Denvera napao sa niskog posta i pogodio preko Kejleba Martina. Na parketu nema Nikole Jokića koji ima led na desnom skočnom zglobu nakon što je nezgodno doskočio - 23:25!

 

 

13. minut - GORDOOOON! Bili su Hitsi u naletu, novu trojku pogodio je Kajl Lauri, ali vraća to na drugoj strani Eron Gordon i seče seriju Majamija - 23:23!

Prva četvrtina: 

12. minut - Auh... Sjajan pogodak Džimi Batlera uz zvuk sirene i to preko ruke Džefa Grina, Majami ima pola koša prednosti nakon uvodnih 12 minuta - 21:18!

12. minut - Trojka za Kajla Laurija, nerešeno je u Majamiju, ali samo na par sekundi budući da Jokić sa linije penala vraća prednost na stranu Denvera, do kraja prve četvrtine ostalo je 25 sekundi - 18:20!

11. minut - Serija Džimi Batlera, vezuje šest poena as Majamija, na drugoj strani promašaj Brusa Brauna za tri poena - 15:18!

Foto: Reuters

10. minut - BRAUUN! Sjajan napad Denvera koji trojkom kruniše Brus Braun, prednost Nagetsa raste pred kraj četvrtine, mora tajm-autom da reaguje Erik Spolstra - 11:18!

9. minut - Nešto brže se igra u finišu prve četvrtine, prekida seriju Denvera Kejleb Martin, ali na drugoj strani istom merom uzvraća Nikola Jokić - 11:15.

8. minut - Još jedno lepo "čitanje" Nikole Jokića, pronašao je Srbin KCP-a koji je proleteo čeonom linijom i iznudio dva slobodna bacanja nakon faula Kevina Lova. Ipak, polovičan je bio šuter Denvera sa linije penala - 9:13.

7. minut - MAREEEEEEJ! Pali mrežicu plejmejker Denvera i to preko Bema Adebaja, nešto bolji početak utakmice za Nagetse, na drugoj strani Majami ne uspeva da pronađe napadački ritam - 9:12.

6. minut - Dobar napad Denvera posle tajm-auta, napao je Džamal Marej i pogodio o tablu. Nadovezala se i izvrsna odbrana budući da je Majamiju istekao napada, ali ne koristi to Porter Džunior koji upisuje još jedan promašaj - 7:9!

5. minut - Dosta promašaja na obe strane, još jednom nije pogodio Batler, uhvatio je skok Porter Džunior i otvorio kontru za Mareja, ali Majami to seče. Idemo i na prvi tajm-aut u četvrtoj utakmici - 7:7!

Foto: Reuters

4. minut - Loše čitanje Porter Džuniora, ostao je Kevin Lav sam na šutu za tri poena i pogodio - 5:7! Na drugoj strani promašaj Nikole Jokića pod košem, Majami ima šansu za preokret...

3. minut - KCP! Ide trojka za Denver, napao je Jokić, skupila je odbrana Majamija što je ostavilo Koldvel Poupa samog u ćošku. Kažnjavaju Nagetsi lošu odbranu domaćih - 2:7!

3. minut - Defanzivne tri sekunde za Kevina Lava koji se pod košem "rvao" sa Jokićem... Pogađa Džamal Marej slobodno bacanje, a lopta ostaje u posedu Denvera - 2:3!

2. minut - Upisuje se Jokić u strelce i donosi rano izjednačenje Nagetsima, pogodio je srpski centar sa niskog posta, a onda kupi i defanzivni skok nakon promašaja Džimi Batlera. Otvorilo je to kontru za Porter Džuniora i novi promašaj za šutera Denvera - 2:2!

1. minut - Evo ih i prvi poeni, napao je Adebajo Jokića u tranziciji i pogodio posle prodora, ne uspeva to da vrati Džamal Marej na drugoj strani - 2:0!

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad za Majami Hit budući da je Adebajo bio bolji na "podbacivanju". Odmah pokušaj Gejba Vinsenta za tri, ali i promašaj, na drugoj strani ništa bolji nije bio Majkl Porter Džunior. 

02:20 - Brojimo sitno do početka četvrte utakmice! Startne petorke su poznate i iznenađenja nema. Erik Spolstra odlučio se za Meksa Štrusa, Gejba Vinsenta, Džimi Batlera, Kevina Lava i Bema Adebaja. Sa druge strane, za Denver startuju Džamal Marej, Kentavijus Koldvel Poup, Majkl Porter Džunior, Eron Gordon i naravno - Nikola Jokić! 

01:30 - Dobro došli na lajv prenos četvrte utakmice NBA finala između Majami Hita i Denver Nagetsa. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uživo uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija