• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2023

06:17

DISKRETNI HEROJ DENVERA: Divno je igrati sa ovim MOMCIMA! Naša odbrana je najbolji napad

Tanjug/AP

NBA

DISKRETNI HEROJ DENVERA: Divno je igrati sa ovim MOMCIMA! Naša odbrana je najbolji napad

Podeli vest

Košarkaš Denver Nagetsa Eron Gordon zadovoljan je nakon pobede nad Majamijem u četvrtoj utakmici finalne serije NBA lige.

Nije večeras zablistao Nikola Jokić onako kako ume pa je utakmicu zavšio sa "samo" 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije. Ni Džamal Marej nije bio preterano raspoložen budući da je ubacio 15 koševa, ali je zato partiju sezone u najvažnijem momentu pružio Eron Gordon. 

Krilni centar Denvera, momak koji je čitave sezone "diskretni heroj", čovek zadatka, neretko zadužen za čuvanje najboljih protivničkih igrača noćas je u Majamiju "raširio krila". Gordon je meč završio sa 27 poena, šest skokova i isto toliko asistencija, ponovo je neutralisao Džimi Batlera, a onda na konferenciji za medije pokazao svoju emotivnu stranu. 

- Mnogo sam naučio u poslednje vreme, radim sa ozbiljnim trenerima, sjajni igrači su oko mene... Morao sam da učim brzo, radim ono što je potrebno da pobedimo, takav sam bio oduvek. Divno je igrati u ovakvom timu, svi veruju u mene i moj rad - rekao je Eron Gordon. 

Foto: Reuters

Imao je Jokić problema sa faulovima pa je u finišu meča morao da "odmara", ali ga je ostatak tima odlično odmenio i doneo pobedu. 

- Uvek želimo da igramo brzo, jedina razlika je što nema niskog posta kada Jokić nije na parketu. Možda je najveća razlika u odbrani, tada preuzimamo od jedan do pet, nema stajanja, odbrana nam je najbolji napad. Jokić je neverovatan sa dodavanjima. Pravi je general na parketu. Veoma je inteligentan, mnogo zna o igri, uvek je par koraka ispred. Čita odbranu i pre nego što uhvati loptu, pre nego što je i početa akcija. Ima ubitačan flouter, pa se timovi putaju da li da ga spreče da šutira ili da podeli lob pas, a konstantno vas čekaju šuteri u uglovima. Stavlja svaku odbranu u problem. Svaki put napravi pravi potez i tako je bilo od starta - podvukao je as Denvera. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija